IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как AI функциите на HONOR Magic6 Pro ни помагат да бъдем по-ефективни

HONOR Magic6 Pro се концентрира върху възможно най-добрия хардуер и софтуерна платформа с редица AI иновации и удобства

09:00 | 27.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: HONOR
Снимка: HONOR

Флагманът Magic6 Pro на най-бързо развиващата се марка на пазара на Android смартфони HONOR е на нашия пазар от няколко месеца и ако не сте го разгледали в детайли, рискувате да пропуснете важни иновации. Те са свързани най-вече с начина, по който този модел улеснява взаимодействието с приложения, прехвърлянето на информация и разбира се, правенето на отлични снимки.

Но тъй като говорим предимно за работни задачи, нека да видим как е подготвен HONOR Magic6 Pro да представи всички работни файлове, които ще искате да прегледате и светкавично да превключва между различните предложения.

Сред основните предимства на смартфона е отличният му 6,8“ OLED дисплей с резолюция 1280x2800 пиксела, който може да изобразява 1,07 милиарда цвята. Пиковата му яркост е 5000 нита, така че няма ярко слънце, което да го засрами. При това неговата сила не е само в извеждането на отлични изображения, а и в защитата на вашите очи. В смартфона работят няколко технологии за регулиране на подсветката без трептене и филтриране на синята светлина, които са сертифицирани от TUV-Rheinlad.

На практика HONOR Magic6 Pro автоматично определя яркостта на дисплея по всяко време на денонощието, така че да не дразни очите и мозъка ви с прекалено ярка и бяла светлина, а напротив – да позволи нормалното отделяне на мелатонин преди сън и така дори сред интензивен работен ден да се насладите на заслужената нощна почивка. Още повече, че 5600 mAh батерията няма да позволи на телефона да се умори преди вас. Тя е силициево-въглеродна и може да се похвали с отлична издръжливост при много ниски температури, защото все пак и зимата е сезон, през който трябва да се трудим.

Под металния корпус работят най-ново поколение процесор Snapdragon 8 Gen 3 и 12 GB оперативна памет. За съхранение са предвидени 512 GB, което дори по съвременните стандарти е щедро.

HONOR Magic6 Pro не се концентрира само в това да предложи възможно най-добрия хардуер, но и софтуерна платформа, която предлага редица AI иновации и удобства.

HONOR много се гордее със своята четирислойна архитектура на AI услугите, която умно разпределя обработката между локалното устройство и облака, така че да направи удачен баланс между скорост, мултифункционалност и защита на личната информация. Казано с други думи – голяма част от обработката се извършва на самото устройство, което разполага със собствен LLM (голям езиков модел), за да ви разбира и да не споделя твърде много с облачни услуги на трети страни. Това се случва в MagicOS 8.0, която е базирана на Android 14.

Снимка: HONOR Снимка: HONOR

И така, как реално можем да се възползваме от всички тези разработки?

Вероятно най-често използваната функция е Magic Portal. Задържането на пръст върху текст или изображение и плъзването му към един от двата края на дисплея веднага отварят колона от приложения накъдето можете да насочите въпросните данни. Ако сте избрали например адрес от съобщение и го пуснете върху иконата на Google Maps, веднага ще получите инструкции как да се озовете там. Това се случва само с едно движение – без ръчно копиране на данни и отваряне и затваряне на различни приложения!

Същото можете да направите с изображение или скрийншот (достатъчно е двойно почукване върху екрана), за да го изпратите за търсене и да видите след няколко секунди от къде и за колко можете да го купите или просто да разберете какво точно гледате – от къде е тази снимка и какво представлява.

Magic Portal работи с десетки приложения и този списък ще се разширява в бъдеще. След като свикнете с удобството на тази „телепортация“ на информация, ще започнете да пестите немалко време и усилия всеки ден.

Друга екстра на интерфейсa на MagicOS 8.0 е Magic Capsule – до селфи камерата ще забележите малък остров, ако в момента възпроизвеждате музика или видео. Това ви дава възможност с едно докосване да управлявате възпроизвеждането или да влезете директно в съответното приложение.

HONOR Magic6 Pro владее и един безкрайно полезен трик – Magic Text - той може да разпознава лесно текст от снимки – достатъчно е само да го маркирате и можете да го получите като чист текст, който да копирате в документ, съобщение или просто да съхраните в телефонния указател. Ако става дума за телефон или имейл, телефонът ги разпознава и ви дава възможност директно да им се обадите или пишете.

Една функция, която ще ползвате всеки ден, е AI Privacy Call. Телефонът анализира околния шум и регулира силата на звука в слушалката, така че дори в по-тихо помещение да не се получава това „неволно подслушване“, което всички сме изживявали и най-често води до неловкост.

Безспорно в бъдеще ни очакват още по-иновативни и смели реализации на възможностите на изкуствения интелект. HONOR вече демонстрира пилотен проект за управление на автомобил, запалване и изключване на двигателя му само с поглед и то точно на Magic6 Pro, така че както казва една българска поговорка, „Най-доброто предстои“.*

До тук пренебрегнахме една от най-силните черти на модела – системата от камери. Той обра цял куп награди от DXOMark при дебюта си и оглави класациите именно в тази област. Можете да бъдете сигурни, че комбинацията от 50 MP основен сензор с променлива бленда и оптична стабилизация, 50 MP ултраширока камера и 180 MP перископна телефото камера с 2,5Х оптично увеличение, оптична стабилизация и до 100Х цифрово приближение правят отлични снимки при всякакви условия. Светлочувствителността, улавянето на цветовете и полутоновете и реализирането на боке ефекти са на ниво, което едва ли сте виждали при много други смартфони досега.

И тук на помощ идва вездесъщият вече изкуствен интелект, който умело подбира режима на снимане и помага за автоматично оптимизиране на кадрите. Особено силна е функцията AI Montion Sensing Capture, която позволява ясно заснемане на движещи се обекти – от животни до мотори, така че да имате чисти кадри без замазване и да можете да снимате буквално всичко, което мърда. Препоръчваме особено силно при спортни събития!

HONOR Magic6 Pro заслужава точки и по  отношение на чисто ергономичното  удобство – той удобно лежи  в ръката и е достатъчно  тънък, за да е приятен за държане. Ако изберете зеления вариант, ще получите малко по-различен гръб от еко кожа, който е и по-грапав. Но ако държите на деловия стил – черното е вашият цвят.

Може да се чувствате леко замаяни от многото възможности на HONOR Magic6 Pro, който иска и успява да е водещ във всички направления. Независимо за работа или за забавления, сигурни сме, че в този модел едва ли нещо ще ви разочарова. Вземете го с вас и по време на лятната ваканция – той е напълно водо- и прахозащитен.

Снимка: HONOR Снимка: HONOR

Последна актуализация: 23:47 | 26.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още