IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар в завод за литиеви батерии в Южна Корея уби най-малко 16 души

Остава неясно какво е довеело да възпламеняването на клетките

13:03 | 24.06.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Пожар избухна в завод за литиеви батерии в Южна Корея, отнемайки живота на най-малко 16 души, като други петима остават в неизвестност, съобщава Ройтерс.

Пожарът, който до голяма степен е потушен, възникна около 10:30 ч. сутринта местно време във фабрика, управлявана от производителя на батерии Aricell в Хуасон, южно от столицата Сеул.

Поредица от батерийни клетки избухват в склад, в който се съхраняват 35 хил. подобни продукта, информира Ким Джин Йон, служител на местната противопожарна служба. Остава неясно какво е довеело да възпламеняването на клетките.

Информационната агенция Yonhap по-рано съобщи, че около 20 тела са били открити в завода, въпреки че впоследствие пожарникарите уточняват по време на брифинг, че загиналите са общо 16, а други двама служители са претърпели сериозни наранявания.

Според Ким спасителните служби се опитват да намерят още петима души, които остават в неизвестност.

Свидетел е видял как пожарникари изнасят до шест тела от фабриката, която се намира в индустриална зона.

Основана през 2020 г., Aricell произвежда литиеви батерии за сензори и радиокомуникационни устройства. Компанията разполага с 48 служители, става ясно от регулаторен документ и от информация, споделена в профила на Aricell в Linkedin.

Компанията не е листната на фондовия пазар в Южна Корея, но е мажоритарна собственост на S-Connect. Акциите на последния се търгуват на борсата и са включени в състава на индекса Kosdaq.

Телевизионни кадри на живо показаха как пожарникари обливат с вода опожарена сграда в комплекса. Части от горното ѝ ниво са се срутили, като големи парчета от сградата са пръснати по близката улицата от експлозията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 24.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още