IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата серия смартфони Honor 200 акцентира върху портретната фотография

Компанията показа три нови смартфона и обяви партньорството си с парижкото Studio Harcourt

18:12 | 12.06.24 г.
Снимка: Honor
Снимка: Honor

Китайският бранд Honor представи в Париж новата си серия смартфони Honor 200, залагайки на следващата стъпка в портретната фотография в смартфоните. Серията включва три модела – Honor 200 Pro, Honor 200 и Honor 200 Lite.

Във фокуса на новата премиера стои партньорството между Honor и легендарното парижко Studio Harcourt за портретна фотография. Разработчиците на Honor са работили в тясно сътрудничество с експертните фотографи на Harcourt за създаването на Honor AI Portrait Engine. Както подсказва името му, това решение използва изкуствен интелект, за да предложи още по-добра портретна смартфон фотография. Екипът, обхващащ над 20 експерти, работили повече от 400 дни заедно, е анализирал над 1000 варианта на осветление и огромни бази данни.

Ключовото ново устройство на компанията носи името Honor 200 Pro. Благодарение на това партньорство Honor 200 Pro позволява на потребителите да манипулират сенките и светлините, като така могат да правят портрети, наподобяващи студийните.

Същевременно Honor започва партньорство и с известния портретен фотограф Ранкин, известен с емблематичните си портрети на прочути личности като кралица Елизабет II, Кейт Мос и Дейвид Боуи. Honor не разкри подробности за това партньорство, но загатна за лятно събитие в Лондон.

Honor 200 Pro е оборудван с 50-мегапикселова основна портретна камера със Super Dynamic SH900 сензор. Компанията обещава, че той може да постигне перфектния баланс между сенките и светлината, дори и на места с по-ниска осветеност. Телефонът поддържа технологията за комбиниране на пиксели 4-в-1 с размер на пиксела от 2,4 μm. Това означава, че в кадрите може да се уловят до най-малките детайли и в условията на слаба светлина. Същевременно Honor 200 Pro включва и 50MP портретна телефото камера, както и персонализиран телефото сензор от Sony.

Honor 200 Pro. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group Honor 200 Pro. Снимка: Елена Кирилова/Investor Media Group

Тройната портретна камера включва и надградения алгоритъм Honor RAW Domain за създаване на добре балансирани портрети, които управляват експозицията в силно осветени условия, но запазват детайлите и при недостатъчно осветление.

Дисплей и грижа за очите

Honor 200 Pro също така разполага с безрисково 3840-херцово затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM), притежаващо сертификации от TÜV Rheinland за Flicker Free Display и Full Care Display. Идеята на компанията е да предложи по-голям комфорт за очите, ето защо цялата серия включва функцията Natural Tone 2.0, оптимизираща градиента на цветовата температура на дисплея спрямо околната светлина. AI циркадният нощен дисплей използва изкуствен интелект, така че да може да регулира цветната температура на екрана и да оптимизира излъчваната синя светлина, като премине към настройка за повишаване на производството на мелатонин през нощта. Последното може да подобри качеството на съня.

Цялата серия поддържа адаптивно затъмняване, което регулира яркостта на екрана спрямо външните светлинни условия и използването на приложения.

Базовият модел Honor 200 има 1.5K четирикратно извит дисплей с пикова HDR яркост от 4000 нита. Така той може да предложи нормална видимост на екрана, дори и да е изложен на пряка слънчева светлина.

Производителност и издръжливост

Honor 200 Pro разполага със силициево-въглеродна батерия с капацитет от 5200 mAh. Тя позволява до 61 часа непрекъснато стриймване на музика с едно зареждане. Със 100-ватовото кабелно Honor SuperCharge зареждане и 66-ватовото безжично зареждане телефонът може да се зареди само за 41 минути.

Pro моделът има 12GB RAM памет и 512GB памет за съхранение. Освен това ползва чипсет Snapdragon 8s Gen3, като постига тактова честота на процесора до 3 GHz.

В софтуерен план Honor 200 Pro работи с операционната система MagicOS 8.0, която включва редица функции с изкуствен интелект, като Magic Portal, Magic Capsule и Magic Ring.

Honor 200 Lite

Китайският гигант представи и по-лека версия на смартфона, наречена Honor 200 Lite. Той разполага със система с тройна камера и също предлага добри възможности за портретна фотография. Системата включва 108 MP основна камера с бленда f/1,75 и режим HIGH-RES. Тя е допълнена от 5 MP широкоъгълна камера, както и 2 MP камера за заснемане на макро кадри. Селфи камерата е 50-мегапикселова и има специално осветление, създаващо артистичен светлинен ефект. Дисплеят на Honor 200 Lite е 6,7-инчов AMOLED с 3240-херцово затъмняване с широчинно-импулсна модулация (PWM). Пиковата HDR яркост достига 2000 нита. Що се касае до паметта, телефонът предлага 256 GB вградена такава и 8GB RAM.

Цени и цветове на смартфоните

Поръчките в България за серията Honor 200 могат да се правят между 13 и 30 юни.

Honor 200 Pro ще се предлага в три цвята – лунно бяло (Moonlight White), черно (Black) и океанско синьо (Ocean Cyan), а цената му е 1599 лева.

Honor 200 ще е наличен в изумрудено зелено (Emerald Green), лунно бяло (Moonlight White) и черно (Black), като цената му е 1299 лева.

Honor 200 Lite ще струва 649 лева, а потребителите ще могат да избират между два цвята – среднощно черно (Midnight Black) и езерно синьо (Cyan Lake).

Honor MagicBook Pro 16

Освен смартфони, Honor използва събитието в Париж, за да представи и новия си лаптоп Honor MagicBook Pro 16. Той разполага с 16-инчов Honor FullView дисплей с висока резолюция от 3072 x 1920. Компанията е заложила на 93% съотношение между екрана и тялото, 100% покритие на DCI-P3 и sRGB цветови гами и HDR 400 с пикова яркост от 500 нита.

Лаптопът комбинира качествен и ярък дисплей, с висока производителност, идваща от процесора Intel Core Ultra 5 и графичната карта Intel Arc. Същевременно устройството включва множество AI функции, подсказвайки накъде ще се развива пазарът на лаптопи в следващите месеци.

Новото предложение на Honor предлага режим с висока мощност и интелигентен режим за балансиране на производителността и консумацията на енергия. Батерията му от 75Wh предлага до 12 часа ежедневна употреба. Не на последно място, лаптопът има TÜV Rheinland сертификации за Low Blue Light и Flicker-Free. Предложени са и режим за електронна книга и технология за динамично затъмняване, така че да се намали напрежението в очите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 12.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още