IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft обновява портфолиото си от конзоли Xbox

Компанията представи и нови игри

09:48 | 10.06.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Microsoft даде началото на годишното си събитие Xbox Games Showcase в неделя, представяйки нова, изцяло дигитална версия на своите конзоли Xbox Series X и S, както и трейлъри на повече от дузина игри, включително следващата част на "Call of Duty", предава Ройтерс.

Games Showcase се провежда в ключов момент за Xbox и Microsoft, докато индустрията за игри е изправена пред спад, а издателите се борят с по-слаби продажби и затваряне на студиа.

Microsoft показа три версии на гейминг конзоли, включително версия без диск на Xbox Series X и S, както и специална версия на Series X с 2TB памет.

Обновяването на хардуера може да помогне на Xbox да засили продажбите на конзолите си, които се конкурират с PlayStation 5 на Sony.

Сред игрите, които компанията показа, попадат "Doom: The Dark Ages", най-новата игра от франчайза "Doom", както и заглавието "Gears of War", което сложи край на петгодишното чакане на едно от най-популярните заглавия за Xbox.

Значителен брой игри, в това число "Doom" и "Call of Duty", ще бъдат налични в услугата Xbox Game Pass от деня на премиерата им. Това подсказва, че Microsoft залага много на абонаментната си услуга, докато св опитва да привлече потребителите, сблъскващи се с икономическите предизвикателства. 

Game Showcase беше последвана от показването на специално функции от студиата на Activision Blizzard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 10.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още