IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft планира премиера на нови AI устройства и софтуер

Компанията вероятно ще ги представи преди конференцията си за разработчици

18:34 | 20.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Американският интернет гигант Microsoft планира да представи няколко хардуерни и софтуерни предложения по време на събитие в своя кампус в Редмънд, Вашингтон, предава Ройтерс.

Разработчикът на Windows се очаква да представи нова версия на таблета Surface Pro, както и на Surface Laptop, които включват чипове на Qualcomm, базирани на архитектура на Arm Holdings.

След като процесорите на Intel доминираха пазара на персонални компютри в продължение на десетилетия, Qualcomm и други производители на по-енергийно ефективни компоненти, базирани на Arm, се опитват да се конкурират на пазара на персонални компютри с Windows.

Чиповете Qualcomm Snapdragon X Elite включват т.нар. единици за невронна обработка, които са проектирани да ускоряват приложения, фокусирани върху изкуствения интелект (AI), като софтуера Copilot на Microsoft.

Продуктовото събитие на Microsoft, ден преди началото на годишната конференция ѝ за разработчици, е отворено за журналисти и анализатори, които могат да присъстват на живо. Събитието няма да се предава в реално време онлайн.

Microsoft има за цел да запази и увеличи рано натрупаната преднина в надпреварата в разработката на AI инструменти, за които потребителите са готови да плащат. Партньорството с OpenAI ѝ позволи да изпревари Alphabet, докато други големи технологични компании се надпреварват да доминират в тази развиваща се област.

Миналата седмица OpenAI и Google на Alphabet показаха конкуриращи се AI технологии, които могат да реагират с глас в реално време и могат да бъдат прекъсвани. Google също така обяви, че пуска няколко функции с генеративен изкуствен интелект в своята популярна търсачка.

Индустрията за персонални компютри е под все по-голям натиск от Apple, откакто компанията пусна своите персонализирани чипове, базирани на дизайна на Arm, и се отказа от процесорите на Intel. Компонентите, проектирани от Apple, дадоха на компютрите Mac по-добър живот на батерията и по-бързо представяне в сравнение с конкурентните чипове, ползващи повече енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 20.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още