IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung представи петото си поколение сгъваеми смартфони от серията Galaxy

Освен два нови телефона, компанията залага и на нови часовници, както и на таблети

14:14 | 26.07.23 г.
Снимка: Samsung Electronics
Снимка: Samsung Electronics

Този модел предлага най-добра производителност в серията Galaxy Z, като ползва мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. Телефонът може да се ползва както за гейминг на големия екран, така и за работа, като има подобрена охладителна система, справяща се с топлината, така че да има по-малко забавяне и спад в производителността.

Що се отнася до работата, Samsung продължава да залага на функцията Multi Window и App Continuity, за да предложи по-лесни опции за прехвърляне между приложения и ползване на няколко услуги заедно.

Същевременно Z Fold5 пристига и със стилуса S Pen, който е удобен за работа, водене на белжки и записване на идеи в реално време.

Цветовете, в които ще се предлага Galaxy Z Fold5, са студено синьо, мистично черно и естествен памук, като са предвидени и редица аксесоари, в това число и Slim S Pen Case и други. Версията с 256GB памет ще е на цена от 3699 лева, тази с 512GB ще е 3949 лева, а за онези, които имат нужда от повече памет, е предвиден вариант с 1TB за 4399 лева.

Galaxy Z Filp5 и Galaxy Z Fold5 ще са налични за предварителна поръчка в България от 26 юли. Официалните продажби започват на 11 август.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic

Новите Galaxy часовници на Samsung носят имената Watch6 и Watch6 Classic, като и двата пристигат с по-голям избор от циферблати и нови опции за каишката. Samsung търси начини да предложи повече възможности за следене на здравните показатели на потребителите – от съвети за сън и фитнес тренировки до повече данни за храненето.

Цялата серия дава повече опции за персонализиране, като има нов дизайн с възможности за по-добра визуализация и по-голяма мощност.

Samsung предлага 20% по-голям дисплей, показващ повече текст, както и по-голяма клавиатура. Дисплеят е по-ярък и с по-висока разделителна способност, като има пикова яркост до 2000 нита, съчетана с функция за регулиране на яркостта Always On Display.

Снимка: Samsung Снимка: Samsung

И двата нови часовника имат 30% по-тънка рамка и 15% по-тънка въртяща се рамка. Каишките се закачват с едно кликване, което означава, че се сменят лесно. Компанията предлага нова лека текстилна каишка и циферблат за часовник с инструкции за сън.

Батерията на часовниците от Galaxy Watch6 серията е по-голяма и с по-малка консумация на енергия, за да поддържа по-големия и по-ярък дисплей. Само с 8 минути бързо зареждане се осигуряват допълнителни 8 часа работа на устройството.

И двата часовника дават подробен анализ на качеството на съня, включително консистентност, дават инструкции за по-добър сън и показват какви са факторите за оценка на качеството му.

Снимка: Samsung Снимка: Samsung

Функцията „Телесен състав“ пък дава данни за скелетната мускулатура, базовия метаболизъм, телесните течности и процента на мазнини в тялото. Добавена е нова функция „Персонализирана зона на сърдечен ритъм“, която анализира индивидуалните физически възможности и задава 5 оптимални нива за интензитет на бягане. Предвидени са и функции за бегачи и други трениращи.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са налични в България за предварителна поръчка от 26 юли, а официалните продажби започват от 11 август. Galaxy Watch6 40mm BT ще се предлага за 599 лева, а Classic версията с 47mm и LTE ще е 999 лева.

Снимка: Samsung Снимка: Samsung

И три нови таблета

Освен смартфони и часовници, Samsung представи и три нови таблета - S9, S9+ и S9 Ultra. 

Те имат Dynamic AMOLED 2X дисплей, работят с чипсет Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy и имат стилус S Pen.  

Серията Galaxy Tab S9 е първата, която получава рейтинг IP68 за водоустойчивост. 

В серията попада моделът Tab S9 Ultra, който е с 14,6-инчов екран, Tab S9+ с 12,4-инчов дисплей и Tab S9 с 11-инчов екран.

Таблетите ще се предлагат в два цвята - бежово и графитено. 

Цените ще са в диапазона oт 1749 лева за Galaxy Tab S9 Wifi (128GB) до 3149 лв. за Galaxy Tab S9 Ultra 5G (512GB). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 26.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още