IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на Applied Materials надмина пазарните очаквания

Компанията печели от факта, че все повече правителства инвестират в заводи за чипове

10:22 | 19.05.23 г.
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за съоръжения за производство на чипове Applied Materials прогнозира приходи за третото си тримесечие, които се оказаха над пазарните прогнози, след като правителствата по света започнаха да инвестират в заводи за полупроводници, предава Ройтерс.

Компании като KLA Corp, Applied Materials и Lam Research се възползват от субсидиите от Съединените щати, Европа и Япония, както и от усилията на Китай да си набавят инструменти за производство на чипове, след като САЩ наложиха контрол на износа и блокираха продажбите на по-модерни технологии за производство на чипове към азиатската страна.

Главният изпълнителен директор Гари Е. Дикърсин заяви че компанията вярва, че около 400-те млрд. долара правителствено финансиране реално подкрепя индустрията за полупроводници.

„Има ясна тенденция към регионализация на веригите на доставките, докато страните се опитват да изградят устойчив местен капацитет, за да подкрепят индустриалните вертикали, които са ключови за техните икономики“, коментира Дикърсън пред инвеститорите.

Applied Materials прогнозира, че приходите ѝ за третото тримесечие ще достигнат 6,15 млрд. долара, плюс или минус 400 млн. долара, в сравнение с прогнозите на анализаторите за 6,02 млрд. долара по данни на Refinitiv.

За второто тримесечие компанията отчете 6,63 млрд. долара в сравнение със средна прогноза за 6,38 млрд. долара.

На коригирана база компанията е спечелила 2 долара на акция през второто тримесечие, с което надмина средната прогноза за 1,84 долара по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 19.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още