IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung застава зад качеството на Galaxy S7

Няма потвърдени случаи на проблемни батерии с тези устройства, твърди корейският концерн

12:36 | 21.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung застава зад качеството на Galaxy S7

Макар че последиците от скандала с "избухващия" смартфон Galaxy Note 7 все още продължават, корейският концерн Samsung се сблъска с нов проблем - през последния месец се появиха няколко съобщения за самозапалващи се Galaxy S7.

Сега обаче корейският концерн реши да разсее слуховете, като потвърди, че серията Galaxy S7 е сигурна.

„Samsung застава зад качеството и сигурността на фамилията Galaxy S7. Няма потвърдени случаи на проблемни батерии с тези устройства сред повече от 10 млн. устройства, които се използват от потребители в САЩ. Ние потвърдихме обаче няколко случая на проблеми, причинили външни щети. Докато Samsung не получи и изследва въпросните устройства, е невъзможно да се определи причината за тези инциденти", заявиха от компанията.

Techtimes припомня за няколко инцидента. При единия от тях устройство Galaxy S7 се е възпламенило в джоба на мъж и е започнало да гори, когато той го е хванал, причинявайки на собственика втора степен изгаряния по ръцете му и трета степен изгаряния по китките. 

Друг забележителен пример е, когато Galaxy S7 edge избухва в пламъци в момент, в който ефектът на скандала с Galaxy Note 7 започва да утихва.

Според собственика апаратът е бил част от кампанията по подмяна на Galaxy Note 7, което повече или по-малко е причинило допълнителна щета за него. 

Той твърди, че е оставил телефона да се зарежда през нощта с официалното зарядно устройство от комплекта, изключвайки възможността зарядно устройство на трета страна да е причинило инцидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още