IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple е патентовала сгъваем смартфон

Изданието Newsweek не изключва възможността тази технология да бъде използвана при следващото поколение смартфони iPhone

19:11 | 02.11.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният гигант Apple е патентовала сгъваем смартфон: корпусът на устройството може да се сгъва наполовина, съобщава на сайта си сп. Newsweek, цитирано от ТАСС.

Изданието не изключва възможността тази технология да бъде използвана при следващото поколение смартфони iPhone, който се планира за догодина, когато ще се отбележи 10-ият рожден ден на изключително популярния продукт на джаджата.

Същевременно специализираният сайт BGR е на мнение, че не трябва да се очаква концепцията за сгъваем смартфон да бъде реализирана още догодина от Apple.

Новият патент е регистриран от компанията в бюрото за патенти и търговски марки на САЩ.

В изобретението са използвани въглеводородни нанотръбички, които позволяват сгъването на устройството. Като се съди по рисунката, публикувана от изданието, прототипът на устройството напомня на тефтер и има два екрана.

Apple работи върху концепцията за гъвкав, сгъваем смартфон от 2013 година, а през 2015 година корпорацията патентова технология за гъвкава батерия, дисплей и печатни платки.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 7 години
Уау! като си го мушкаме в задния джоб, ще се извива по формата на здника?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още