IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung инвестира 1 млрд. долара в насърчаване на производството на чипове

Сумата ще бъде инвестирана до юни 2017 г.

10:07 | 02.11.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics заяви, че планира да инвестира повече от 1 млрд. долара до края на юни 2017 г., за да насърчи производството на системни чипове в нейните заводи в Остин, Тексас в САЩ, за да отговори на нарастващото търсене, предава Ройтерс.

Южнокорейската фирма, която е вторият най-голям производител на чипове след Intel, разкри в изявление, че инвестицията ще увеличи продукцията на чипове за мобилни и други електронни устройства, създавани от фабриките ѝ в града.

Инвестицията се случва, след като Samsung миналата седмица обяви, че нейните капиталови разходи за 2016 г. ще нараснат до рекордните 27 трлн. вона (24 млрд. долара), като 13,2 трлн. вона са предвидени именно за бизнеса с чипове.

Въпреки че по-голямата част от печалбата на Samsung от чипове идва от продажбата на чипове за памет, тя се опитва да насърчи печалбата си от други продукти, в това число мобилните процесори Exynos и чрез сделки с клиенти като Qualcomm и Nvidia.

Samsung не разкри повече подробности за инвестиционните си планове в Остин, като колко голям производствен капацитет ще бъде добавен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Jorkata
преди 7 години
Тия трябва да насърчат производството на батерии, не на чипове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още