IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-желаните характеристики на смартфоните

Жените и мъжете се различават в приоритетите си спрямо най-исканите функции на мобилните телефони

12:43 | 27.09.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Макар че често компаниите производители на смартфони се фокусират върху качеството на камерата в новите си модели, скорошното проучване на YouGov сочи, че потребителите на мобилни телефони желаят най-много нещо много по-обикновено и практично, коментира Statista.

По-дълъг живот на батерията е най-споменаваната характеристика, която повечето хора искат телефона им да има. Само 12% от респондентите са отговорили, че най-важна за тях е камерата с възможно най-добро качество, докато за 46% най-важната характеристика е именно по-дългият живот на батерията.

Днешната графика представя резултатите от проучването според пола и разкрива някои ключови различия в приоритетите.

Мъжете в анкетата (в синьо) са по-склонни да искат по-дълготрайна батерия, докато жените (в жълто) поставят водоустойчивостта на по-висока позиция в сравнение с мъжете.

Ужасът да откриеш пукнатина на екрана явно е еднакво силен при мъжете и жените. Именно затова втората най-желана характеристика е устойчивият на удари и надрасквания екран с 21% от жените и 20% от мъжете.

Infographic: The Most Wanted Smartphone Features | Statista

Още подобни графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 7 години
И забележете - 90% от нещата които привличат не са смарт - вече ! - с това технологичните гиганти остава да приемат истината и да се спрат . Остана да се доразвие още едно качество - цената . Бяха си го оставили за накрая , като най - неприятно . :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
SS-23
преди 7 години
Мъжете в анкетата (в синьо) са по-склонни да искат по-дълготрайна батерия, докато жените (в жълто) поставят водоустойчивостта на по-висока позиция в сравнение с мъжете.----И тия не са малко - около 20-ина % смятат, че телефона по дефиниция е подложен на "удар" и "намокряне" и затова трябвало "да издържа" на тия природни стихии, които ше връхлетят всеки миг купената "на изплащане" "ябълка", чрез която демонстрираме колко ний голяма ... писалката... пърдон - "нивото" ! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
SS-23
преди 7 години
Само 12% от респондентите са отговорили, че най-важна за тях е камерата с възможно най-добро качество,---Я виж ти - мега *****отите били само 12% ... мислех, че са поне 30-ина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още