IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

700 хил. долара струва на Apple годишната охрана на Тим Кук

През 2014 г. Amazon е похарчила 1,6 млн. долара за охраната на Джеф Безос

22:49 | 07.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Разходите на американския технологичен концерн Apple за охрана на главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук възлизат на почти 700 000 долара на година. Данните са от последния финансов отчет на компанията, предава Business Insider

За охрана на Кук са били похарчени 699 133 долара. Сред разходите за главния изпълнителен директор влизат още пенсионни осигуровки (15 600 долара) и ваканционни бонуси (56 923 долара).

Тази сума за охрана обаче съвсем не е рекорд. Други компании харчат повече, отбелязва американският сайт.

Отчетът на Amazon за 2014 г. показа, че охраната на неговия изпълнителен директор Джеф Безос е била на стойност 1,6 млн. долара. За същата година Oracle е похарчила 1,5 млн. долара за охрана на своя изпълнителен директор Лари Елисън.

Приходите от продажби на Apple за последното тримесечие се покачват на годишна база с една трета до 49,6 млрд. долара. С печалба от 10,7 млрд. долара Apple е спечелил с 38% повече спрямо същия период на миналата година.

През приключилото в края на юни трето тримесечие компанията е успяла да продаде 47,5 млн. iPhone – с 35 на сто повече на годишна база. 

Въпреки това анализаторите очакваха още по-високи продажби, като консенсусната оценка бе за около 49 млн. броя. По отношение на общите приходи през второто тримесечие около 31,4 млрд. долара се падат именно на смартфона. За сметка на това продажбите на таблетите iPad продължават да се свиват. С 10,9 млн. устройства компанията отчита спад от 18 на сто спрямо миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Дааа, Ейпъл ще расте. На практика Самсунг изби с ниски цени всичко, що можеше да се конкурира с Ейпъл, и накрая уби и себе си. В момента, колкото и да не съм фен на Ейпъл, трябва да призная, че не виждам на пазара какво друго бих искал да си купя освен iPhone. До сега не съм имал, защото конкуренцията предлагаше почти толкова добри неща, на по-добри цени, с Андроид НО в момента просто няма какво да се избере.Можеби Сони, но и те казаха че са на загуба и ще спират с телефоните та....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още