IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Xerox не оправда очакванията за приходите през второто тримесечие

За текущото тримесечие Xerox прогнозира печалба между 22 и 24 цента на акция

16:59 | 24.07.15 г.
Xerox не оправда очакванията за приходите през второто тримесечие

Приходите и печалбата на Xerox Corp отстъпват в последното тримесечие под натиска на колебанията на валутните курсове и представянето на звеното за документообработка, предава MarketWatch.

За тримесечието Xerox отчита печалба от 12 млн. долара, или 1 цент на акция, в сравнение с 266 млн. долара, или 22 цента на акция, за същия период на миналата година. Изключвайки еднократните ефекти, коригираната печалба на компанията също достига 22 цента на ценна книга.

Приходите спадат със 7,1% до 4,59 млрд. долара от 4,94 млрд. долара преди година. При отчитане на валутните изменения понижението е с 3%.

Xerox оправда своите очаквания за печалба на акция, които са между коригираните 21 и 23 цента. Приходите се оказаха малко по-ниски от прогнозите на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, които очакваха ниво от 4,64 млрд. паунда.

За текущото тримесечие Xerox прогнозира печалба между 22 и 24 цента на акция. За цялата година пък компанията предвижда ниво между 95 цента и 1,01 долара.

Xerox изкупи обратно акции на стойност 395 млн. долара през тримесечието, което приключи през юни, и заяви, че планира до края на годината да вложи общо 1,3 млрд. долара в обратно изкупуване на книжа.

Книжата на базираната в Норуоук, Кънектикът, компания поскъпват с 2,05 на сто до 11,01 долара за брой в началото на търговията на Wall Street в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още