IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LCD екраните докараха на Sharp ръст на печалбата от 55% между април и юни

Компанията планира навлизането в нови бизнес сфери, като здравеопазване, роботика и образование

15:13 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
LCD екраните докараха на Sharp ръст на печалбата от 55% между април и юни

Sharp отчита ръст на оперативната си печалба с 55% на годишна база през второто тримесечие, задминавайки очакванията на анализаторите, пише BBC.

Японският производител на електроника реализира оперативна печалба от 45,36 млн. долара (34 млн. евро) в  периода април – юни. Доброто представяне се дължи отчасти на силни продажби на LCD телевизорите на компанията на някои пазари като китайския.

Sharp е най-големият производител на LCD екрани в Япония и третият по големина производител на телевизори в страната. LCD екраните се използват както за изработването на телевизори, така и при правенето на смартфони. Според някои източници Sharp вече произвежда екрани за новия iPhone 6 на Apple, който вероятно ще бъде представен на пазара през следващия месец.

Производителят отчита, че японската икономика се възстановява умерено през второто тримесечие „въпреки частичното свиване на потребителското потребление, последвало вдигането на потребителския данък“.

Базираната в Осака компания наскоро започна мащабна програма за преструктуриране, след като бизнесът ѝ страдаше от спад на търсенето на продуктите ѝ, растяща конкуренция и силна местна валута. Програмата, която включва съкращаването на работни места, успя да даде известни резултати в последните месеци.

Sharp ще се фокусира върху навлизането си на пет нови сфери на бизнес, включващи здравеопазване и медицински услуги, роботика и образование, като част от плановете си за растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още