IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple и Samsung оттеглят жалбите си срещу решение на ITC

Американците са искали да разширят обхвата на забраната за продажби, а корейците – да я оборят

13:25 | 16.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple и Samsung оттеглят жалбите си срещу решение на ITC

Apple и Samsung са оттеглили своите жалби, представени пред Апелативния съд срещу решение на Комисията за международна търговия (ITC), пише AppleInsider, позовавайки се на информация на специализирания в патентите блогър Флориан Мюлер. Двата контрагента се съгласяват, че обжалването е неуспешно.

Още през август 2013 г. ITC реши, че Samsung е нарушил две запазени права на Apple. Те описват технологии за чувствителен на докосвания екран и разпознаването на включени слушалки.

С жалбата си Samsung искаше да постигне отмяна на забраната за продажби, наложена от ITC. Но забраната нямаше почти никакви икономически последици за корейската компания, защото тя може да промени лесно своите устройства така, че те вече да ползват незаконно интелектуалната собственост на Apple. 

Производителят на iPhone от своя страна обжалва решението пред Апелативния съд, за да предотврати възможността Samsung да преправи своите нарушаващи патентите устройства. Вероятно първоначално Apple се е опитала да увеличи обсега на забраната за продажби, пише още AppleInsider.

В своя блог обаче Мюлер пише още, че Apple все още може да изиска обезщетения за по-ранни нарушавания на патентите от страна на Samsung. За тази цел обаче калифорнийците ще трябва да внесат нова жалба, тъй като решенията на ITC не са обвързващи за районните съдилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още