IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на Windows XP зарадва Intel

Корпоративни клиенти актуализират не само операционната си система, но и хардуера и така повишават продажбите на концерна

10:37 | 13.06.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Краят на Windows XP зарадва Intel

В резултат на по-силното от очакваното търсене на бизнес компютри Intel Corporation вече очаква приходите за второто тримесечие да възлязат на 13,7 млрд. долара, плюс или минус 300 млн. долара. За сравнение - предходната прогноза на най-големия производител на чипове в света бе около 13 млрд. долара, плюс или минус 500 млн. долара, предава MarketWatch.

Компанията освен това повиши и очакванията си за маржа на печалба с 1 процентен пункт до 64%.

Освен това концернът става по-оптимистично настроен и за цялата фискална година. Вече не се очаква стагнация на приходите, а ръст. „По-високите резултати в подразделението за корпоративни продажби ни кара да очакваме ръст на приходите за годината", се казва в изявление на компанията. Според пазарни експерти причината за това е фактът, че  Microsoft преустанови поддръжката за своята стара операционна система Windows XP. Много компании са използвали преминаването към по-модерен софтуер, за да обновят и хардуера си.

Брутният марж на печалбата за цялата година се очаква да бъде в порядъка на около 61%, плюс или минус няколко процентни пункта.

В следборсовата търговия акциите на Intel реагираха на новата прогноза с ръст от над 4%. 

Intel е лидер в бизнеса с процесори за потребителски и корпоративни компютри. Въпреки това компанията пропусна да се възползва от възхода на смартфоните и таблетите, които взимат все по-голям дял от общия пазар. В последните месеци Intel работи усилено над интеграцията на своите чипове в различни устройства от ежедневието, които се свързват с интернет. Те варират от автомобили до бебефони.

При представянето на резултатите си за първото тримесечие Intel отчете приходи от продажби в размер на 12,8 млрд. долара, както и печалба от 38 цента на акция, което бе малко над очакванията на анализаторите. В същия доклад главният изпълнителен директор на Intel Браян Кързанич, който зае поста през май 2013 г., заяви, че вижда „признаци на подобрение в PC бизнеса", но не прогнозира скок в обема на продажбите в подразделението за бизнес компютри на компанията.

Очаква се технологичният гигант да представи следващите си тримесечни резултати на 15 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
bgMan
преди 10 години
съвсем очевидно и като потребител си мноооооооого злеама наистина много зле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Internet
преди 10 години
аз съм потребител, а не администраторза мене, като потребител, ХР е най-добрототолкова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 14
bgMan
преди 10 години
Пълни глупости.По-добре се въздържай от коментари по теми в които си гола вода.Всеки, който се е занимавал с поддръжка на системи под Windows XP знае много добре какъв *** е. Дори и с хиляди кръпки не можаха да я оправят да работи безпроблемно и стабилно.Windows 7 и 8 са много, ама наистина много класи на XP във всяко едно отношение.Знам къде ти е проблема - мързи те да отделиш време да се понаучиш как се работи защото основна черта на всички социалистически търтеи и мрънкачи е да ги мързи и да отричат всяка промяна, която не води по пътя към съветския комунизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
Internet
преди 10 години
ХР - единствената що годе нормална ОС на Майкрософт Сбогом, ХР
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още