IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel: Интегрирани, интелигентни свързани устройства са следващата PC ера

Границите между технологичните категории се размиват, твърди президентът на Intel Corporation Рене Джеймс

13:36 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Intel: Интегрирани, интелигентни свързани устройства са следващата PC ера

Intel и тайванската технологична екосистема имат вълнуващата възможност да градят върху дългата история на сътрудничество в иновациите, за да предоставят плавни и истински персонални компютърни изживявания. Това поне твърди президентът на Intel Corporation Рене Джеймс.

Процесорните технологии продължават да стават все по-малки, с по-висока производителност и с по-ниска мощност, благодарение на Закона на Муур, като разширяват мащаба и потенциала за технологиите на Intel, и тези на тайванската екосистема - от инфраструктура за cloud computing и Интернет на нещата (Internet of Things), до персонални и мобилни компютърни технологии и носими технологии.

„Границите между технологичните категории се размиват, докато ерата на интегрираните компютърни технологии навлизат там, където форм факторът има по-малко значение в сравнение с предоставяното изживяване, когато всички устройства са свързани помежду си и към облака”, заяви още Рене Джеймс.

„Независимо дали става дума за смартфон, интелигентна риза, ултра тънки 2-в-1 устройства, или нова облачна услуга, предоставяна на интелигентни сгради, оборудвани със свързани системи - Intel и тайванската екосистема имат възможността да ускорят и предоставят стойността на един интелигентен, безпроблемно свързан и интегриран свят на изчислителните технологии”.

Същевременно Джеймс заявява, че Законът на Муур е основата, докато също намалява разходите за все по-малките форм фактори, с производителността и по-ниската мощност, които хората започнаха да очакват.
          
Подчертавайки това, тя представи стремежа на Intel да предостави широк избор от системи върху чип (SoC) и комуникационни опции за таблети и смартфони в редица форм фактори, ценови нива и операционни системи. Рене Джеймс отбеляза, че Intel в момента има договорени 130 дизайна на таблети, които или са вече на пазара, или ще бъдат на пазара през тази година, от глобални производители на оригинално оборудване (OEMs) и производители на оригинален дизайн (ODMs).

Повече от 12 Intel-базирани таблети ще бъдат пуснати в периода на изложението Computex в Тайван (3 до 7 юни 2014 г., б. ред.) Около 35 на сто от дизайните на таблети, базирани на Intel Atom processor, в момента включват, или ще включват Intel комуникационни решения.

Рене Джеймс каза също, че категорията 6-capable Intel® XMM™ 7260 LTE-Advanced платформа сега се доставя на клиенти за тестове на взаимодействието и подчерта, че това поставя Intel в лидерска позиция. Тази нова технология се очаква да се появи в устройства в следващите месеци.           

Intel предостави и иновации и производителност за по-взискателните РС потребители. В тази връзка Рене Джеймс представи 4-тото поколение Intel® Core™ i7 и i5 процесори “K” SKU, първите от Intel, които ще предоставят четири ядра с до 4 GHz base честота. Този процесор за настолни компютри, изграден за ентусиасти, предоставя по-висока производителност и създава възможности за нови нива на характеристики за оувърклокинг. Продукционните доставки започват през юни тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още