IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft работи над чувствителна към жестове клавиатура?

Прототипът поддържа жестове като замахване и пощипване за навигиране на документи

11:38 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft работи над чувствителна към жестове клавиатура?

Американският технологичен концерн Microsoft разработва чувствителна към жестове клавиатура за компютри, става ясно от материал на технологичния блог The Verge. Според публикацията компанията експериментира с различни начини за интегриране на възможността за проследяване на жестовете в традиционната компютърна клавиатура.

В скорошна научна публикация софтуерният гигант разкрива прототип, които комбинира клавиатура на Apple с комплект от инфрачервени сензори за близост, монтирани върху клавишите. Крайният резултат от тестовете наподобява контрола чрез движение на устни.

Прототипът изглежда досущ като конвенционална клавиатура и поддържа жестове като замахване и пощипване за навигиране на документи. Прости движения, като например замахване отгоре надолу, придвижват страницата надолу.

Засега прототипът се намира в изследователската си фаза, но не е трудно да си представим Microsoft да произведе клавиатура, включваща контрол с жестове, пише The Verge. Компанията вече е намеквала за плановете си да разшири този вид хардуер в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още