IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google разработва контактни лещи за диабетици

Нововъведението е предназначено за измерване на нивата на глюкозата в сълзите

13:15 | 18.01.14 г. 1
Google разработва контактни лещи за диабетици

Американският технологичен гигант Google потвърди, че разработва "умни" контактни лещи за диабетици чрез секретната си лаборатория Google X, съобщава The Wall Street Journal.

Лещите се базират на безжичен чип и миниатюрен глюкозен сензор, вграден между два пласта от мек материал. Нововъведението е предназначено за измерване на нивата на глюкозата в сълзите. Прототипите са тествани могат да генерират резултат всяка секунда.

Google се надява, че лещите могат да помогнат диабетици регулират нивото на кръвната си захар по-ефективно, като избегнат необходимостта от постоянно изследване на кръвта им през целия ден. Въпреки това от компанията заявиха, че "все още има още много работа за вършене преди тази технология да се превърне в една система, която хората могат да използват".

През декември четирима от ръководителите на Google се срещнаха с Американската администрация по храните и лекарствата. В свой блог пост технологичният гигант от Купертино призна, че тези дискусии да спомогнали за развитието на проекта, като са насърчили разработчите в каква посока да развиват идеите си.

Повече по темата може да видите в материала на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 10 години
Купертино ? да не са се преместили .... до една друга известна фирма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още