IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo скъса прогнозата си

Последната игрова конзола Wii U почти не намира купувачи

13:08 | 17.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nintendo скъса прогнозата си

Японският специалист в разработването на игри Nintendo намали драстично прогнозата си за текущата фискална година след слабите продажби на своята конзола Wii U. В момента компанията очаква загуба от 25 млрд. йени (176 млн. евро) вместо обявената печалба от 55 млрд. йени.

Компанията оряза драстично и очакванията за продажбата на устройства. Вместо 9 млн. Wii U конзоли през приключващата в края на март фискална година ще бъдат продадени само 2,8 милиона конзоли. Още след като през първите шест месеца се оказа, че са продадени само 460 000 бройки, стана ясно, че целта за продажбите трудно ще бъде достигната.

Съизмеримо с тези данни Коледният бизнес е бил относително добър въпреки конкуренцията от страна на новите конзоли на Sony и Microsoft

По отношение на мобилната конзола 3DS Nintendo понижи очакванията си за продажбите от 18 на 13,5 млн. устройства. Прогнозата за приходите бе намалена от 900 до 590 млрд. йени (от 6,3 до 4,1 млрд. евро).

Същевременно от базирания в Редмънд Microsoft се похвалиха, че през декември в САЩ са били продадени около 908 000 Xbox One. Xbox 360 е намерила 643 000 нови собственици. По този начин двете конзоли са се превърнали в най-добре продаваните системи от своето поколение, но трябва да се има предвид, че Sony все още не е предоставила данни за своите Playstation 4 и 3.

Наскоро Sony обяви, че до края на 2013 г. в световен мащаб са били продадени 4,2 млн. екземпляра от PS4, докато по официални данни на Microsoft продажбите на Xbox са били 3 млн.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
лека полека Нинтендо беше изтикана от пазара, въпреки сравнително иновативните си решения. Така и го прогнозирах. Бяха се насочили в твърдя тясна ниша, и за това винаги бяха 3-ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още