IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какво да очакваме от Apple през 2014 г.?

Компанията може би най-сетне ще ни зарадва с Apple TV и iWatch

14:50 | 05.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Въпросът, който стои пред компанията в навечерието на 2014 г., е как да си върне предишния блясъка,&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Въпросът, който стои пред компанията в навечерието на 2014 г., е как да си върне предишния блясъка, Снимка: архив Ройтерс

Екранът

Apple е доста по-консервативна по отношение на размера на телефоните си, за разлика от Samsung, която изкарва всякакви по големина смартфони. Въпреки това има слухове, че компанията мисли за по-голям iPad, както и голям, малък и среден iPhone. 2014 г. може да е перфектното време Apple да прегърне най-сетне идеята за разнообразието в размера на екраните на своите мобилни устройства.

„Със сигурност ще видите нещо с по-голям екран“, твърди Баджърин, подсказвайки, че става дума за нови модели iPhone. Въпреки това не смята, че ще е толкова голям, че да влезе в категорията на фаблетите.

Миланези обаче не предвижда същото за iPad. Тя е на мнение, че iOS може спокойно да се справи с по-голям екран, но въпреки това не смята, че идва времето на 12-инчов iPad.

Всъщност появата на по-голям iPhone е напълно логична, тъй като пазарът е показал, че 4,5-инчовите екрани имат успех. Фактът, че Apple пусна два нови модела на iPhone през 2013 г., е ясен знак, че компанията е отворена за производството на нови неща, когато е необходимо. Някои хора наистина обичат и искат по-големи екрани, а това е една от основните причини Apple да губи клиенти заради Samsung Galaxy.

Apple TV

Стив Джобс може да е казал на биографа Уолтър Айзъксън, че е измисил как да създаде „интегрирана телевизия“, но Apple явно има още работа по този проект. Въпреки прогнозите, че телевизорът ще излезе на пазара още в края на миналата година, и през 2013 г. той не се появи.

Това все пак може да се случи през 2014 г. Според Миланези Apple ще представи нещо средно между телевизионен екран и Mac. Експерът подчертава, че твърдението звучи правдоподобно, защото iMac е създаден от телевизионен тунер.

Баджарин вижда появата на Apple TV през тази година. Едно от нещата, които го подсказват, е, че през 2013 г. компанията не пусна нови хардуерни проекти в тази сфера, което означава, че предстои те да бъдат представени.

Тази година Apple направи една ключова сделка – придоби базираната в израел компания Primesense. Благодарение на това технологичният гигант разполага със малките и изключително мощни сензори, които компанията разработва.

Възможностите, които ѝ дава това, са изключително големи. Това означава, че сензорите могат да намерят място в Apple TV. Баджарин е съгласен, но смята, че това няма да се случи „за една нощ“.

В края на годината компанията придоби и компанията за анализи в социалните мрежи Topsy, а това със сигурност ще се отрази по някакъв начин на новите устройства, които подготвя и се предвижда те да са силно свързани със социалните платформи. Apple не коментира изобщо плановете си след сделката.

Въпреки това има голяма вероятност Apple TV да включва Twitter стрийм или хаштаг бар, докато хардуерът му ще може да разпознава движения и жестове.

Миланези предвижда технологията, свързана с разпознаването на жестовете, да е част от бъдещето на таблетите.

Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Svetulka
преди 10 години
Customer management!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още