IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco инвестира 4 млрд. долара в Канада

Няколко хиляди нови работни места ще бъдат създадени най-вече в областта на изследванията и развитието

11:12 | 14.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Cisco инвестира 4 млрд. долара в Канада

Cisco Systems разкри планoвете си да инвестира 4 млрд. щатски долара в разширяване на персонала си в канадската провинция Онтарио. Мащабната инвестиция ще бъде подкрепена от местната управа с 220 млн. долара, пише WBP Online.

Няколкото хиляди нови работни места ще бъдат създадени най-вече в областта на изследванията и развитието, заявиха от технологичната компания в изявление в петък.

"Тази инициатива също така ще гарантира, че Онтарио ще продължи да бъде лидер в индустрията на информационните и комуникационните технологии в страната", заяви Нитин Кавале, ръководител на Cisco в Канада.

Министърът на икономическото развитие на провинция Онтарио Ерик Хоскинс отново подчерта, че 10-годишното споразумение между властите и IT гиганта изпраща "послание към света, че Онтарио е най-доброто място за правене на бизнес".

Най-големият производител на компютърно мрежово оборудване в света в момента има около 1 500 служители в Канада. Компанията планира да разшири дейността си както в Торонто и Отава, така и в други градове в страната.

Отлична възможност за Cisco е кризата в местния производител BlackBerry. Базираната също в Онтарио компания е изправена пред тежка криза, която води до отлив на добри специалисти. На фона на спадащи продажби производителят на смартфони продължава със съкращенията на персонал.

В контраст с последните планове на Cisco, провинция Онтарио като цяло губи работни места в производствения сектор в последните месеци. На фона на продължаващата глобална нестабилност условията за бизнес в Канада са твърде скъпи за някои чуждестранни компании.

Наскоро производителят на зърнени закуски Kellogg's обяви, че закрива завода си в провинцията, което изпрати 500 души на улицата. Производителят на кетчуп Heinz също заяви миналия месец, че спира работата си, оставяйки повече от 700 души без препитание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още