IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC e спрял една пета от производствения си капацитет?

Според източници компанията е комбинирала производство от две поточни линии в Таоюан в едно

09:51 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тайванският производител традиционно изненадва потребителите с интересни продукти. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тайванският производител традиционно изненадва потребителите с интересни продукти. Снимка: Ройтерс

Тайванският производител на потребителска електроника HTC е спрял най-малко една от четирите си основни производствени линии, които представляват най-малко една пета от общия капацитет на компанията, съобщава CNBC, позовавайки се на неназовани запознати със ситуацията източници.

Репортер на Ройтерс, който е посетил една от фабриките на HTC в Таоюан, е видял затворени цехове с надписи на вратите  "Временно затворено за ползване. Благодарим Ви за сътрудничество!".

Въпреки че HTC пусна на пазара своята най-нова серия модерни смартфони през тази година, компанията продължава да се бори със силната конкуренция в лицето най-вече на гигантите Apple и Samsung Electronics.

Тайванската компания публикува първата си тримесечна загуба в историята през този месец. Дружеството отчете спад на паричните потоци от оперативна дейност в размер на 707,27 млн. долара от края на юни.

"HTC е твърдо против идеята за поглъщане", заяви след представянето на финансовия отчет съоснователят и председател на компанията Шер Уан.

"Ние не трябва да бъдем погълнати. Цената на акциите е в миналото. Иновациите са бъдещето. Всъщност аз никога не съм се вглеждал в книжата, те не ми влияят", допълни още Уан.

"Възможността на компанията да се придържа към собствената си визия е най-важното", посочи още съоснователят и председател на HTC.

Въпреки слабите продажби, устройствата на HTC се радват на добра популярност сред технологичните анализатори. През последните месеци тайванският производител разшири гамата си чрез разнообразните модели One и намекна също така за плановете си да разработва нови продукти, включително таблети.

По думите на неназовани източници HTC е комбинирал производство от две поточни линии в Таоюан в едно, намалявайки потенциалния капацитет с около 1 млн. смартфона на месец от общо 4,5 млн. смартфона месечно досега. 

От компанията отрекоха да са спирали производството си в Тайван или на друго място и отказаха да коментират дали обсъждат подобен ход.

"HTC нито е спирала линии, нито има планове да продава някоя от своите фабрики", заявиха от компанията в отговор на изпратено запитване от Ройтерс. "HTC има много добър баланс и ще предостави най-новите си финансови резултати на вниманието на инвеститорите и обществеността като цяло", посочиха още от технологичния производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още