IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia представи първия си таблет

Финландците показаха иновации в дизайна и мобилната фотография чрез шест нови устройства

17:51 | 22.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Елоп представя гордо новия таблет. <em>Снимка: Nokia</em></p>

Елоп представя гордо новия таблет. Снимка: Nokia

Nokia Lumia 1520 ще се предлага в жълт, бял, черен и червен цвят. Очаква се устройството да се появи през последното тримесечие на 2013 г. в Хонконг, Сингапур, САЩ, Китай, Великобритания, Франция, Германия, Финландия и други европейски пазари, а по-късно и в други държави.

Nokia Lumia 1320 ще се предлага в оранжев, жълт, бял и черен цвят и се очаква да се появи през първото тримесечие на 2014 г. в Китай и Виетнам, следван от други азиатски пазари, Индия и Европа.

Най-новите попълнения в семейството - Nokia Asha 500, Asha 502 и Asha 503 също целят разширяване на границите на достъпните смартфон иновации. И трите телефона са базирани на отличителния Nokia дизайн и се отличават с нов изчистен дизайн; комбинацията от прозрачност и ярки цветове отвътре обвива всеки телефон, като го прави както елегантен, така и по-здрав. Asha 503 има 5-мегапикселова камера, поддържа 3G и се предлага с опцията Dual SIM.

Nokia Asha 500, Asha 502 и Asha 503 включват подобрения на платформата Asha за по-интуитивна навигация. Новият потребителски интерфейс на Asha позволява по-бързо и по-лесно споделяне на снимки в социалните мрежи. С едно плъзгане на пръста за достъп до камерата и с едно докосване всеки може да публикува. Fastlane осигурява на потребителите втори начален екран за бърз достъп до най-често използвани приложения и дълбока интеграция с техните любими социални мрежи. WhatsApp ще бъде на разположение за Nokia Asha 501, а до края на годината новите устройства от гамата Asha също ще го поддържат.

Nokia Asha 500, Asha 502 и Asha 503 ще се предлагат в яркочервен, яркозелен, жъло, син, бял и черен цвят. Продажбите на трите устройства са планирани да започнат през последното тримесечие на 2013 г. Nokia Asha 500 се отличава с 2,8-инчов екран, 2-мегапикселова камера и се предлага във варианти с една или две SIM карти.  Nokia Asha 502 разполага с 3-инчов дисплей, 5-мегапикселова камера с LED светкавица и вградената технология Easy Swap Dual – SIM. Asha 503 се отличава с 3.5G свързаност, 3-инчов дисплей, 5-мегапикселова камера с LED светкавица, Corning Gorilla Glass 2 и се предлага във варианти с една или две SIM карти.

Компанията представи и портативни устройства за безжично зареждане Nokia DC-50, които поддържат стандарта за безжично захранване Qi и са съвместими с устройства Nokia Lumia 1520, Lumia 1020, Lumia 925 и Lumia 920. Продажбите на Nokia DC-50 в световен мащаб се очаква да започнат през последното тримесечие на 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
MarginCall
преди 10 години
Е що така критикарски, де... виж, че крайчетата са с една идея по-заоблени от на конкурентите.Тия поеха по пътя на Ресърч ин моушън и никакъв Микрософт няма да ги спаси. Кой спал - спал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
"Иновацията" в дизайна прилича на разпъната версия на мобилния им телефон. Уникално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още