IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia представи първия си таблет

Финландците показаха иновации в дизайна и мобилната фотография чрез шест нови устройства

17:51 | 22.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Елоп представя гордо новия таблет. <em>Снимка: Nokia</em></p>

Елоп представя гордо новия таблет. Снимка: Nokia

Устройствата от серията Lumia работят ексклузивно с операционната система Windows на Microsoft. През 18-те месеца от представянето на системата те са най-продаваният хардуер с тази система. Въпреки че е скромен в сравнение със Samsung, делът на джаджите Lumia нараства през последните четири тримесечия и за първи път мина границата от 8 млн. продажби в периода между юни и септември. 

Продажбите на таблети през тази година ще скочат с над 50 на сто до 184 млн. единици, показват данни на анализаторите от Gartner. По-малко от 2% от тези устройства работят с Windows. Android на Google и iOS на Apple задвижват според Gartner по около 49 на сто от джаджите.

Първият таблет на Nokia с операционна система Windows - Lumia 2520, разполага с ярък 10,1-инчов HD дисплей, който е проектиран да осигури най-добрата четивност за таблет както на открито, така и на закрито. Lumia 2520 комбинира 4G LTE и Wi-Fi свързаност, 6.7-мегапикселова камера и за първи път в историята на таблетите - Zeiss оптика, която позволява на хората да правят красиви снимки дори и при слаба светлина.

Lumia 2520 работи с Windows RT 8.1 за лесна навигация и се предлага в богат набор от цветове и възможност за бързо зареждане – до 80% от капацитета на батерията за 1 час.

Lumia 2520 идва и с редица уникални софтуерни решения, които са ексклузивни за гамата, включително интерактивната игра “Dragon’s Adventure”, разработена в партньорство с DreamWorks Animation. В допълнение Lumia Nokia 2520 поддържа Nokia Storyteller, разработено от Nokia приложение, което въвежда нов начин за организиране на снимките и видео клиповете, представяйки ги като история на карта.

Приложението Nokia Video Director пък предлага възможност за редактиране на видео клипове, заснети с Lumia 2520 или със смартфоните Lumia, с което потребителите могат да бъдат още по-креативни. С интегрираната услуга HERE Maps, Lumia 2520 е единственият таблет, който предлага истински офлайн карти за бързо и надеждно картографско изживяване. Таблетът разполага и ексклузивна версия на Nokia Music с предварително инсталиран Mix Radio.

Lumia 2520 се предлага с Nokia Power Keyboard - стилен аксесоар, който се отличава с голям набор от предимства. Той предлага до пет допълнителни часа живот на батерията и два вградени USB порта. Nokia Power Keyboard е защитен обгръщащ калъф за таблета, който включва напълно функционална клавиатура и контрол на жестовете на тракпада. С предварително инсталираните Microsoft Office и Outlook потребителите могат да свършат повече работа, когато са в движение.

Nokia Lumia 2520 ще се предлага в червен и бял цвят с лъскав корпус, както и в циан и черен цвят с матова повърхност, като се очаква да се появи през последното тримесечие на 2013 г. в САЩ , Великобритания и Финландия, а по-късно и на други пазари. Продажбите на Nokia Power Keyboard ще започнат заедно с Lumia 2520.

Nokia продължава с иновациите при смартфоните с представянето на първите устройства Lumia с голям екран - Lumia 1520 и Lumia 1320. Със 6-инчов екран и най-новите софтуерни постижения за Windows Phone, Lumia 1320 и Lumia 1520 са напълно подходящи както за забавление, така и за работа. С новата трета колона с live tiles на началния екран потребителите могат да видят и да направят много повече на техния по-голям дисплей. Комбинацията между големия дисплей и всепризнатия дизайн на Lumia, са допълнени с иновации в мобилната фотография, така че хората да могат да снимат и споделят света около тях.

Lumia 1520 предлага иновации при изображенията от Nokia – 20-мегапикселова PureView камера с оптична стабилизация на изображението (OIS), която позволява създаването на ясни снимки дори и на слаба светлина, както и технологиите “oversampling” и “zooming”, подобно на Lumia 1020. В допълнение към новите приложения Nokia Camera и Nokia Storyteller, Lumia 1520 предлага 6-инчов екран и ярък 1080p Full HD дисплей за изключителен контраст на открито. Хората могат да вдъхнат живот на своите видеоклипове с Nokia Rich Recording, който се отличава с несравнимо улавяне на звука, защото използва четири вградени микрофона. С предварително инсталирания пакет Microsoft Office, документите могат да бъдат редактирани и споделяни максимално лесно.

Lumia 1320 се отличава с голям 6-инчов 720p дисплей, който предлага приложението Nokia Camera в друг ценови клас. Заедно с много приложения за мобилни изображения, Lumia 1320 идва и с Nokia Music за безплатен стрийминг на музика без реклами и платформата за карти и локации HERE, така че потребителите могат да се насладят на най-популярните изживявания на Lumia на по-достъпна цена.

Последна актуализация: 07:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
MarginCall
преди 10 години
Е що така критикарски, де... виж, че крайчетата са с една идея по-заоблени от на конкурентите.Тия поеха по пътя на Ресърч ин моушън и никакъв Микрософт няма да ги спаси. Кой спал - спал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
"Иновацията" в дизайна прилича на разпъната версия на мобилния им телефон. Уникално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още