IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia представи първия си таблет

Финландците показаха иновации в дизайна и мобилната фотография чрез шест нови устройства

17:51 | 22.10.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Елоп представя гордо новия таблет. <em>Снимка: Nokia</em></p>

Елоп представя гордо новия таблет. Снимка: Nokia

Съвсем скоро телефоните на Nokia ще бъдат представяни от Microsoft. Преди приключването на трансакцията обаче финландският концерн представи цяла плеяда нови устройства, сред които и първия си таблет.

С цели шест нови устройства, нови аксесоари, изживявания, и приложения от външни разработчици Nokia ще се опита да засили конкурентоспособността си спрямо лидера Samsung Electronics. По време на събитието Nokia World: Abu Dhabi Nokia представи своя първи таблет с Windows - Nokia Lumia 2520, както и нова гама Lumia смартфони с голям дисплей: Lumia 1520 и Lumia 1320.

Три нови модела Asha - включително и първото 3G устройство в портфолиото на смартфоните Asha идват с нов дизайн, нови ярки цветове и по-интуитивен потребителски интерфейс на достъпна цена. 

Най-новите устройства на Lumia и Asha дават възможност на потребителите да снимат и споделят света около тях, с което затвърждават лидерската позиция на компанията в света на мобилната фотография.

Nokia представи и нови аксесоари, които правят живота по-лесен и по-забавен, и обяви редица нови приложения, разработени от Nokia и от трети страни, които подчертават невероятните изживяванията от смартфоните Asha и Lumia.

„Днес мобилните устройства заемат централно място в живота на потребителите, тъй като те се опитват да уловят, организират и споделят изживяванията на хората, когато са в движение", заяви изпълнителният вицепрезидент на подразделението „Устройства и услуги“ към Nokia Стивън Елоп. „Днес ние каним хората по света да изберат Nokia. С нашите нови продукти от гамите Lumia и Asha ние предлагаме водещия дизайн и фото иновации на по-големи устройства и на по-достъпни цени. Качеството и добавената стойност, който доставят продуктите на Nokia, продължава да нарастват, тъй като ние си сътрудничим с програмисти, за да осигурим уникално изживяване с Lumia и Windows Phone. Ръстът на продажбите на смартфоните Lumia и Asha през третото тримесечие на 2013 г., демонстрира, че качеството и стойността отговарят на очакванията на потребителите по целия свят", добави Елоп.

Не само за Nokia обаче много неща са заложени на една карта. И Microsoft зависи силно от успеха на финландците, за да подсили своя страдащ хардуерен бизнес. Новата версия на  таблета на Microsoft Surface, която разочарова пазара, също влиза в продажби във вторник.

Досега смартфоните на Nokia по отношение на размера на екрана се основаваха на iPhone от Apple. Висококачествени камери и елегантен дизайн са свойствата, с които Nokia иска да привлече клиенти. Сега финландците вече имат и таблет, който да предложат за първи път. Все повече и повече потребители сменят преносимия си компютър чрез тези устройства. Два нови извънгабаритни смартфона влизат в доходоносния пазар на фаблети, който засега е доминиран от южнокорейците от Samsung. Фаблетите функционират като смартфони, но по размер са доста близко до таблетите. Samsung е лидер в сегмента с представения през 2011 г.  за първи път Galaxy Note. 

Последна актуализация: 07:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
MarginCall
преди 10 години
Е що така критикарски, де... виж, че крайчетата са с една идея по-заоблени от на конкурентите.Тия поеха по пътя на Ресърч ин моушън и никакъв Микрософт няма да ги спаси. Кой спал - спал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
"Иновацията" в дизайна прилича на разпъната версия на мобилния им телефон. Уникално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още