IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смартфонът на Samsung с огънат дисплей вече е факт

Новото 5,7-инчово устройство Galaxy Round с хоризонтална извивка на дисплея ще струва 1000 долара

09:27 | 09.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Смартфонът на Samsung с огънат дисплей вече е факт

Днес Samsung Electronics, най-големият по продажби производител на смартфони в света, пуска на пазара нов модел на популярния смартфон Galaxy Note. Новото 5,7 инчово устройство Galaxy Round ще бъде с огънат дисплей, пише CNBC.

С него южнокорейската компания прави крачка напред към предлагането на потребителите на преносими устройства с гъвкави екрани. Преди месец Samsung пък представи своя компютърен часовник Galaxy Gear.

При представянето на Galaxy Note 3 в Сеул Samsung загатна, че новото устройство ще бъде с OLED панел. Ето, че той вече е факт.

Дисплеят на Galaxy Round има лека хоризонтална извивка и е по-лек от Galaxy Note 3. Нововъведението ще позволи по-добро захващане в сравнение с другите модели с плоски дисплеи на пазара, коментират от южнокорейския мобилен оператор SK Telecom, който ще предлага новият смартфон. Той ще струва 1,089 млн. вона, или 1000 долара.

Гъвкавите дисплеи отварят възможностите за предлагането на нов вид дизайн, който със сигурност ще преобрази пазара на смартфони от висок клас, позволявайки на мобилните и другите преносими устройства да приемат нови и различни форми.

По непотвърдена информация пък през ноември LG възнамерява да пусне на пазара смартфон с вертикално извит дисплей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още