IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще представи смартфон с огънат дисплей

Огънатите дисплеи са считани за първата крачка към т.нар. гъвкави екрани

14:55 | 25.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Samsung вече представи първите си телевизори с огънат дисплей. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Samsung вече представи първите си телевизори с огънат дисплей. Снимка: Ройтерс

Samsung Electronics, най-големият по продажби производител на смартфони в света, планира да представи смартфон с огънат дисплей. Новото устройство ще бъде с OLED панел, заяви самият концерн при представянето на Galaxy Note 3 в Сеул.

„Планираме да представим смартфон с огънат дисплей в Южна Корея през октомври“, заяви Д. Джей Ли, главен маркетинг директор на мобилното подразделение на Samsung. Въпреки изявлението той отказва да даде повече детайли.

Огънатите дисплеи, които преливат например към страните на устройствата, са считани за първата крачка към т.нар. гъвкави екрани. Samsung вече представи прототип на такъв телефон преди време - иновативната разработка Youm, а заедно с LG вече пусна на пазара и първите телевизори с дъговидни екрани.  От Samsung обясниха тогава, че страничната част на екрана на Youm би могла да показва нотификации като пропуснати повиквания, съобщения и подобни.

Очаква се огънатите дисплеи да достигнат масова употреба в мобилните устройства след броени години. В надпреварата за тях освен Samsung е и кръвният враг Apple. През март стана ясно, че калифорнийската компания е патентовала дизайн на смартфон с огънат около корпуса му дисплей, който може да предоставя съдържание едновременно и от двете си страни. Скицата за патента в голяма степен наподобява дизайна на устройствата iPod nano.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Ако го слагаш в задния джоб ще пасва добре на задната буза на д-то:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още