IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley слага поръчката на най-новия модел на BlackBerry на трупчета

Съществуват опасения, че канадската компания може да не успее да осигури поддръжка на платформата в дългосрочен план

16:28 | 02.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Morgan Stanley слага поръчката на най-новия модел на BlackBerry на трупчета

Morgan Stanley ще изчака с плановете си да осигури на служителите си най-новия модел на смартфоните и операционната система на Blackberry поради опасения, че канадската компания може да не успее да осигури поддръжка на платформата в дългосрочен план, съобщава Bloomberg, като цитира двама източници, запознати с плановете на банката. 

Новите телефони бяха представени преди повече от пет месеца и обикновено в подобни ситуации Morgan Stanley вече има твърд план за осигуряването на по-съвременната им версия. Сега обаче фирмата е решила да продължи да използва предишни модели като BlackBerry 7, който бе пуснат през 2011 г., защото иска гарантирана поддръжка на BlackBerry 10 в момент, в който производителят на смартфоните обмисля стратегически промени.

Комисия в BlackBerry през август започна консултации по евентуалната продажба на дружеството, както и партньорства с цел преодоляване на тригодишния спад на продажбите, който срина пазарната стойност на фирмата с около 90%. Новината предизвика спекулации, че и други корпоративни клиенти в редица индустрии ще изчакат с въвеждането на BlackBerry 10.

BlackBerry, която предстои да публикува финансовите си резултати на 27 септември, е продала с около 700 000 бр. по-малко смартофни през миналото тримесечие спрямо очакванията на анализаторите. Фирмата отчете загуба и обяви, че очаква подобен резултат и за това тримесечие, въпреки че през март пусна нови телефони.

Двата водещи модела на BlackBerry са Z10, който е с тъч скрийн и цели да се конкурира с iPhone на Apple, и Q10, който има физическа клавиатура - функционалност, която все още е доста популярна на Wall Street.

Конкурентни компании като Apple Inc., Google Inc. и Samsung Electronics Co. със сигурност ще спечелят от пренасочването на клиентите на BlackBerry, отбелязва Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още