IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Айкан иска да ускори делото за Dell

Инвеститорът се надява да си спечели време и да наложи свои директори в борда на компанията

15:25 | 16.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Айкан иска да ускори делото за Dell

Инвеститорът Карл Айкан ще поиска от съда в щата Делауеър да ускори делото срещу Dell, с което се опитва да възпрепятства офертата на Майкъл Дел за придобиването на основаната от него компания, предаде Ройтерс.

Айкан се надява да има резултат от делото преди специалното събрание на акционерите на 12-и септември, когато трябва да се гласува дали компанията да бъде продадена.

Конфликтът между Айкан и Дел допринася за несигурността на производителя, който някога беше лидер на глобалния пазар на компютри, а сега се опитва да навлезе в непознатата територия на компютърните услуги, след като продажбите на мобилни устройства подкопаха тези на персонални компютри и лаптопи.

Айкан, който иска да наложи свои директори в борда на Dell и да отстрани основателя й и главен изпълнителен директор, твърди, че офертата на Майкъл Дел подценява компанията и би ощетила инвеститорите.

Карл Айкан държи 8,9% от Dell и е вторият най-голям акционер след Майкъл Дел, който притежава 16%. Той се опитва да спечели време, за да може да номинира своя борд на директорите и той да бъде гласуван преди вота за продажбата.

Същевременно обаче технологичният гигант продължава да затъва. Компанията отчете срив от 72% на печалбата за второто тримесечие заради продължаващото влошаване на бизнеса с персонални компютри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още