IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Samsung има проблеми с предоставянето на лоши условия на труд

Бразилското правителство ще заведе съдебен процес срещу компанията на стойност 108 млн. долара

10:04 | 14.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И Samsung има проблеми с предоставянето на лоши условия на труд

Министерството на труда на Бразилия е открило сериозни нарушения в условията на труд в едно от поделенията на Samsung в южноамериканската страна. Бразилското правителство ще заведе съдебен процес срещу южнокорейската компания за лошите условия на труд, при които работят служителите, предава AP, като се позовава на информация, публикувана в сайта на бразилска синдикална организация.

Искът е на стойност 108 млн. долара. Служителите в подразделението на Samsung в град Манау работели повече от 15 часа на ден, а почивките им били недостатъчни, констатира проверка на властите.

Обвинителите твърдят, че от 2012 г. насам над 2000 души изпитват здравословни проблеми, свързани с работните условия, като болки в гърба например.

От Samsung заявиха, че ще окажат пълно съдействие на бразилските власти, след като се запознаят с обвинението и проведат собствено разследване по случая. В свое изявление южнокорейската компания обяснява, че навсякъде по света се стреми да осигурява здравословна и сигурна работна среда на своите служители.

Samsung, най-големият производител на смартфони, чипове за памет и LCD екрани в световен мащаб, вече беше осъден в Бразилия през 2011 г. Обвиненията отново бяха за лоши условия на труд. Тогава компанията се съгласи да плати 200 хил. долара в извънсъдебно споразумение. 

Преди време Samsung бе обвинена, че наема деца и в Китай. В Южна Корея пък компанията трябваше да се справи с редица съдебни дела, заведени от работници, търсещи компенсация за риска, на който подлагат здравето си в заводите на концерна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още