IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC предупреждава за спад в продажбите

Тайванската компания очаква за текущото тримесечие спад на продажбите с до 30 на сто

18:34 | 30.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от последните модели на&nbsp;HTC. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Един от последните модели на HTC. Снимка: Ройтерс

Жестоката конкуренция на пазара на смартфони притеснени сериозно HTC. Тайванската компания очаква, че през текущото тримесечие ще отчете спад на приходите от продажби от до 30 на сто спрямо предходното тримесечие. След приходи от 1,77 милиарда евро през второто тримесечие HTC очаква оборот от само 1,25-1.5 милиарда евро.

Samsung и Apple доминират на пазара на средния и високия клас смартфони, за който повечето експерти вече предричат предстоящо насищане. В допълнение и самата HTC затрудни резултатите си заради забавяне на дългоочакваното предлагане на своя широко рекламиран топсмартфон HTC One.

Въпреки че луксозното устройство вече е на пазара, анализаторите все още са скептично настроени за бъдещето. Те се уповават на това, че Samsung и Apple имат на разположение значително повече пари, които могат да влагат в разработването на нови устройства.

Още през второто тримесечие на фискалната година печалбата на тайванците от 31 млн. евро бе значително под очакванията на анализаторите. Групата е десетият по големина производител на мобилни телефони в света и от края на 2011 г. страда заради падащи продажби и печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още