IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Surface RT на промоция

Microsoft понижи цената на таблета си за САЩ, Великобритания и Австралия с между 25 и 30%

18:16 | 15.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Surface RT на промоция

Компютърният гигант Microsoft Inc понижи цените на таблета си Surface RT от 14 юли, съобщи списанието PC World, цитирано от РИА Новости.

По-ниските цени важат в САЩ, Великобритания и Австралия и се отнасят за модела с 32 гигабайта памет, който вече ще струва с 30% по-малко - 349 долара вместо 499 долара, и за модела с 64 гигабайта, който поевтинява с 25% до 449 долара от 599 долара.

Според списанието понижаването на цената е стъпка, която от Microsoft са били принудени да предприемат заради неудовлетворителното ниво на търсене на таблета.

От компанията за анализ и проучване на пазара на информационни технологии IDC вече съобщиха, че доставките са били едва по 900 000 броя за първите две тримесечия от започването на продажбите на дребно, припомнят от РИА Новости. 

През март Bloomberg вече писа, че Microsoft е продал едва 1,5 млн. устройства Surface, като една трета от тях се падат на по-скъпия Surface Pro. В началото на продажбите Microsoft е поръчал от доставчиците си 3 млн. устройства, като първоначалните спекулации бяха дори за 4 млн. броя.  

Surface RT търпи сериозен натиск на пазара на таблети от страна на конкурентите и по-конкретно на iPad на Apple.

Като още една причина за разпродажбата от PC World посочват подготовката за пускането на следващото поколение Surface RT.

От руското представителство на Microsoft са обяснили за уебсайта Digit.ru понижаването на цените с идеята, че в компанията смятат за успешно лансирането на таблета чрез промоционални кампании със специални предложения и ценови условия.

Липсва обаче информация за промяна на цените на Surface RT на руския пазар, където по-слабата 32-гигабайтова версия в момента се продава за 20 000 рубли (над 600 долара по настоящия обменен курс).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още