IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung отлага смартфоните с операционната система Tizen

Причината за поне двумесечното забавяне са проблеми с магазина за приложения

13:53 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung отлага смартфоните с операционната система Tizen

Стартът на продажбите на първия смартфон на Samsung с новата операционна система Tizen е отложен. Корейската компания е взела решението за забавянето заради проблеми с онлайн магазина за приложения, предава местното онлайн издание iNews24.

Операционната система Tizen се разработва именно от Samsung в партньорство с производителя на чипове Intel. По-голямата част от софтуерната дейност се извършва от корейската компания, която е срещнала трудности при оптимизирането на магазина за приложения, предава iNews24, позовавайки се на източник от концерна.

Първоначалните планове бяха първият смартфон да бъде представен през август. Според агенцията обаче забавянето ще е поне два месеца. 

Все още не се изключва възможността устройството да бъде официално представено по време на изложението IFA 2013, което ще се проведе в Берлин през септември. Засега корейската компания възнамерява да продава устройства с Tizen в Европа и Азия, като все още не е ясно дали платформата ще стигне САЩ и ако да - кога ще стане това. 

Както е известно, устройствата с тази операционна система ще са насочени предимно към ниския и среден ценови клас, а платформата ще може да се използва и от други производители. 

Samsung, най-големият в света производител на мобилни телефони, е под натиск да разработи собствен софтуер, след като Google, собственик на най-голямата търсачка в света, придоби Motorola Mobility Holdings Inc. за над 12 млрд. долара през май, увеличавайки патентното си портфолио.

96% от продадените  през третото тримесечие телефони от базирания в Сувон, Южна Корея, концерн, разчитат на Android. Компанията пусна и собствена операционна система – Bada, през 2009 г., но я използва преди всичко за нискобюджетни телефони в Европа и развиващите се пазари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още