IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung слага край на пластмасовите телефони?

Смесеното дружество на корейците с немската SGL Group ще произвежда въглеродни влакна

12:38 | 25.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	SGL Group ще помогне на корейците да произвеждат корпуси от въглеродни влакна. <em>Снимка: компанията</em></p>

SGL Group ще помогне на корейците да произвеждат корпуси от въглеродни влакна. Снимка: компанията

Пластмасовите корпуси на телефоните на корейския технологичен концерн Samsung може да останат в миналото. Поне за това намеква поредното партньорство в сектора – между подразделението, отговорно за материалите на устройствата на корейците Samsung Petrochemical и базираната във Висбаден германска компания SGL Group. Те основават дъщерно дружество, което ще работи над създаването на композитни материали от карбон, които да се използват за електроника, съобщиха двете компании.

Двете компании ще притежават по 50% от новата компанията, която ще се казва Samsung SGL Carbon Composite Materials с основна цел - разработката на материалите, които да се използват от Samsung. Според двете компании използването на въглеродни влакна ще бъде фокус на индустрията през следващите години. Те прогнозират, че само в Азия пазарът на този материал ще расте с 20% на година.

В дългосрочен план сътрудничеството включва и създаването на материали, които да се прилагат за потребителска електроника, медицински устройства и за инженерни приложения. Планира се също така и разработка на материали и за перки на вятърни генератори, автомобили, домакински електроуреди и др. В началото бизнесът на базирания в Улсан, Южна Корея, джойнтвенчър ще е съсредоточен в Азия.

Предвижда се транзакцията да бъде приключена до края на юли, ако сделката премине успешно проверките на регулаторите и получи тяхното одобрение.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още