IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco наелектризира инвеститорите си

Нарастващите облачни данни и скочилото ползване на таблети и смартфони донесе девето поредно тримесечие с рекордни приходи за концерна

18:33 | 16.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Cisco наелектризира инвеститорите си

Постоянно нарастващият поток с данни в интернет гарантира на американския производител на мрежово оборудване Cisco Systems неочаквано добри продажби. Най-големият специалист в света по IT мрежите успя да увеличи продажбите си през фискалното третото тримесечие (края на април) с 5 процента до 12,2 милиарда долара. Неочаквано високите продажби производителят представи малко преди края на вчерашната сесия в Ню Йорк.

Печалбата скача в сравнение със същия период на миналата година с 15 на сто до 2,5 милиарда долара (1,9 милиарда евро). Така по отношение на приходите от продажби концернът отчита девето поредно тримесечие с рекорд, каза в централата в Сан Хосе, Калифорния главният изпълнителен директор Джон Чеймбърс, цитиран от Ройтерс. Както приходите, така и печалбата на компанията, надхвърлиха очакванията на анализаторите. 

Същевременно Чембърс подчерта при представянето на отчета, че компанията вижда положителни признаци в САЩ и че за останалата част на света те са „окуражаващи“.

Коментарите на ръководителя на компанията се следят по принцип внимателно на фондовите пазари, тъй като компанията се счита за добър показател за цялостното търсене заради глобалната си позиция и многото си и различни клиенти.

Реакциите на инвеститорите на Wall Street бяха еднозначни – цената на акцията скочи с 5% в следборсовата търговия, а днес пазарната капитализация на Cisco Systems скача с 13,7% до 24,12 долара за акция.

И детайлите от данните на междинния доклад предоставиха ценна информация на наблюдателите на индустрията: Cisco се е възползвал по-специално от нарастващото значение на облачните услуги, т.е. изнасяне на данни и програми на големи сървъри в интернет.

Също така бързото нарастване на ползването на гладните за данни смартфони и таблети ще бъде от полза на групата. Cisco предоставя устройства за направление на трафика, наречени маршрутизатори и комутатори (рутери и суитчове). Концернът продава рутери, суичове, софтуер и предлага интернет трафик. През миналата година компанията стартира  програма за преструктуриране с цел понижаване на разходите с около 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още