IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слушалки-менте "Beats By Dr. Dre" заливат британския пазар

"Beats by Dr. Dre" се предлагат в шест модела, струващи между 120 и 150 паунда, фалшивите са по 15 паунда

13:57 | 10.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span style="font-size: 12px;">През 2012 г. са продадени над 11 млн. чифта слушалки или пет пъти повече, отколкото през 2008 г.&nbsp;</span><em>Снимка: Ройтерс</em></p>

През 2012 г. са продадени над 11 млн. чифта слушалки или пет пъти повече, отколкото през 2008 г. Снимка: Ройтерс

Фалшиви слушалки "Beats By Dr. Dre" са сред най-често конфискуваните предмети от властите във Великобритания през миналата година, показват данни на института Trading Standards, цитирани от BBC.

За периода по британските гранични пунктове са иззети общо 200 000 чифта от продукта. Според института това е първият случай на масово производство на слушалки-менте.

"Това е тенденция - слушалките на Доктор Дре са много продаван продукт, а фалшификаторите търсят именно това", твърди Тони Шор, представител на Trading Standards.

"Beats by Dr. Dre" се предлагат в шест модела, струващи между 120 и 150 паунда, но на пазара могат да се намерят ментета по 15 паунда.

Според Шор ментетата са доста добре изработени. Експертите съветват потребителите да проверят качеството на падовете, за да се уверят, че не купуват фалшификат.  Друга особеност на ментетата, е че кабелът не може да се отделя от самата слушалка. Освен това самата опаковка е по-малко от тази на оригиналния продукт.

Напоследък на пазара на слушалки във Великобритания има истински бум. През 2012 г. са продадени над 11 млн. чифта или пет пъти повече, отколкото през 2008 г.

Компанията за пазарни проучвания GFK прогнозира, че продажбите на слушалки вероятно ще продължат да нарастват на фона на поевтиняването на MP3 плейърите, което означава, че до края на 2013 г. те могат да станат най-сериозният сегмент от пазара на аудио продукти на Острова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още