IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple не успя да регистрира iPad mini като марка

Според патентното ведомство названието описва само една характеристика на устройството

16:51 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple се провали в опита си да регистрира термина  iPad mini в САЩ като търговска марка. Патентното ведомство на САЩ отхвърли искането, тъй като терминът имал просто описателен характер и следователно не може да бъде защитен, пише Gizmodo.

Заявлението за регистрация на търговска марка Apple е подала още на 24-и януари, но едва сега има отговор от Патентното ведомство на САЩ. Терминът "mini" описвал според отговора на ведомство само една характеристика на устройството и следователно не може да бъде защитен като марка.

Apple вече е собственик на търговската марка iPad, която според изявленията, направени от Патентното ведомство, е приложима също и за мини-модела. Добавянето на "mini" не прави изделието изцяло нов продукт, и затова е отхвърлено в сегашния вид като марка. Това според технологичното издание 'MacTechNews е често вземано от съда решение и едва ли ще може да се обжалва от Apple.

Все пак компанията разполага с няколко месеца до 24-и юни, за да убеди съда в противното. Ако Apple преименува устройството на "iPad m" например, според правилата на ведомството ще може да регистрира името като марка, тъй като "m" не е еднозначно описание и следователно може да важи като марка. Дали патентното ведомство ще го приеме и в такъв случай е друг въпрос.

Едва преди дни американският концерн загуби и правата над марката  iPhone в Бразилия. Друга компания е регистрирала името много години преди калифорнийците да представят смартфона си и успешно защити регистрацията срещу Apple. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още