IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft ще пусне нови автономни AI агенти през ноември

Компанията отговаря на удара на Salesforce

13:49 | 22.10.24 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

От следващия месец Microsoft ще позволи на бизнеса да пуска свои собствени автономни агенти с изкуствен интелект (AI), отвръщайки на удара на Salesforce, която представи свои собствени конфигурируеми агенти с AI през септември, пише CNBC.

На събитието си „AI Tour” в Лондон в понеделник Microsoft разкри планове да позволи на организациите да създават свои собствени автономни агенти в рамките на Copilot Studio – платформата на американския технологичен гигант за персонализиране и изграждане на т.нар. “copilot“ асистенти.

Тези агенти преди това бяха достъпни в предварителна частна версия, след като Microsoft ги обяви първоначално през май. От следващия месец те ще преминат към публична предварителна версия, което означава, че повече организации могат да започнат да създават свои собствени AI агенти.

AI агентите могат да действат като виртуални работници, които могат да изпълняват поредица от задачи без надзор. Те се рекламират като основна еволюция на AI, базирана на голям езиков модел.

Освен добавянето на възможността за създаване на автономни агенти в Copilot Studio, Microsoft каза, че ще пусне и 10 нови автономни агента в Dynamics 365, пакетът от приложения на компанията за планиране на корпоративни ресурси и управление на взаимоотношенията с клиенти.

Microsoft планира да въведе нови агенти в Dynamics 365 за екипи по продажби, услуги, финанси и верига за доставки.

Как могат да се ползват AI агентите?

Джаред Спатаро, корпоративен вицепрезидент на Microsoft по модерните работни и бизнес приложения, в понеделник показа пример за AI агент, разработен от консултантската фирма McKinsey.

Агентът беше показан, докато анализира имейл, за да разбере за какво е комуникацията, провери историята му, съпостави го със стандартните за индустрията условия и след това намери правилния човек във фирмата, който да предприеме следващата стъпка, преди да напише и обобщи отговора.

Това може да изглежда като „магия“, но фирмата е успяла да разработи свой собствен AI агент само чрез използването на човешки език, а не програмни езици, коментира Спатаро.

Microsoft залага на AI агентите в момент, когато конкуренцията се засилва в горещата сфера на изкуствения интелект.

Миналия месец на годишното си събитие Dreamforce в Сан Франциско Salesforce показа нова платформа, наречена Agentforce, която позволява на компаниите да създават свои собствени AI агенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още