IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft добавя гласови и други функции към своя потребителски AI асистент

Компанията се надпреварва с други играчи в предлагането на по-атрактивни опции

20:20 | 01.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Нетърпелива да демонстрира колко печели от огромните си инвестиции в изкуствен интелект (AI) Microsoft добавя гласови и визуални функции към своя насочен към потребителите AI асистент, пише Bloomberg.

Актуализираното приложение Copilot ще чете на потребителите резюме на новини - функция, наречена Copilot Daily - и потенциално ще дава персонализирани напомняния. Copilot Vision, който е в предварителна версия, може да отговаря на въпроси относно текст и изображения, които потребителите разглеждат онлайн, и може да предложи насоки – като например как да обзаведете апартамент, който обмисляте да закупите.

Надграденият AI асистент, който започва да се предлага от днес, работи с iOS, Android, Windows и мрежата и включва нова версия за WhatsApp.

Copilot Vision изисква потребителите да участват. В предварителния преглед той е тестван с ограничен списък от популярни уебсайтове, така че Microsoft може да събира данни и да гарантира безопасността. Данните също няма да се събират или ползват за обучение, твърди компанията, а инструментът няма да работи с платено или „чувствително“ съдържание.

Докато Microsoft залага на ранната си преднина в потребителския AI благодарение на инвестицията си в OpenAI, конкурентите ѝ Alphabet и Apple сега пускат услуги с изкуствен интелект, насочени към милионите хора, които използват мобилни устройства с Android и iOS. Microsoft е изключена от този пазар, така че стратегията ѝ за AI до голяма степен разчита на настолни компютри, лаптопи и таблети с Windows.

По-рано тази година компанията се обедини с производители на хардуер, за да пусне на пазара серия от компютри, специално проектирани да работят с приложения с изкуствен интелект. Досега реакцията към машините, продавани под марката Copilot+ PC, е смесена.

В опит да предизвика малко вълнение, сега Microsoft обяви и няколко нови AI функции за устройствата.

Инструментът за редактиране на снимки позволява на потребителите да подобряват стари или по-нискокачествени изображения, както и да попълват и изтриват части от снимки, за да ги направят по-лесни за редактиране. Търсенето на английски позволява на потребителите да намират документи и снимки по описанието им, вместо да се налага да знаят името на файла. От своя страна, функцията Click to Do предлага меню от препоръчани стъпки или задачи, базирани на това по какво работи потребителят. Новото Copilot приложение също така ще е достъпно с един клик на Copilot+PC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още