IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската Kaspersky постепенно ще прекрати дейността си в САЩ

Компанията планира да съкрати всичките си служители в страната

14:43 | 16.07.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Kaspersky Labs постепенно ще прекрати операциите си в Съединените щати от 20 юли, заяви руският разработчик на антивирусен софтуер, цитиран от Ройтерс.

Това се случва почти месец, след като администрацията на Джо Байдън обяви планове да забрани продажбите на компанията в страната.

Kaspersky, която ще премахне всичките си базирани в САЩ работни места, вече не позволява на американските си потребители да купуват никакви продукти от нейния уебсайт, като от по-рано днес на него се изписва: „Покупката не е достъпна за клиенти от САЩ“.

През юни министърът на търговията Джина Раймондо обяви планове за забрана на продажбата на антивирусен софтуер, разработен от Kaspersky в страната, като се позова на рискове за сигурността, породени от влиянието на Русия върху компанията за киберсигурност.

Освен това през юни правителството наложи санкции на висшето ръководство на Kaspersky, включително на главния директор, отговарящ за бизнес развитието, на главния оперативен директор, юридическия директор и лидера на корпоративните комуникации, позовавайки се на рисковете за киберсигурността.

Новите ограничения от правителството на САЩ върху входящите продажби на софтуер на Kaspersky, които биха забранили изтеглянето на софтуерни актуализации, препродажбите и лицензирането на продуктите ѝ, ще влязат в сила на 29 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 16.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още