IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft отлага масовото предлагане на AI функция след остри критики

Има опасения за сигурността на потребителските данни, които компанията трябва да вземе предвид

15:53 | 14.06.24 г.
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Microsoft е изправена пред засилен контрол на сигурността на своите продукти и сега изтегля нова функция с изкуствен интелект (AI) от своя софтуер Windows за нови персонални компютри за масова продажба. Планът е да тества функцията върху по-малка група от устройства, пише Bloomberg.

Recall – функция за Windows, представена през май, създава запис на всичко, което хората правят на компютрите си – подход, който има за цел да улесни справянето със задачи като сортиране на имейли или търсене на файлове. Microsoft планираше да пусне Recall на повече компютри на 18 юни, но сега заяви, че тя ще стане налична в следващите седмици и то само в програмата Windows Insider.

„Коригираме модела на пускане на Recall, за да използваме опита в общността на Windows Insider, така че да се уверим, че изживяването отговаря на нашите високи стандарти за качество и сигурност“, коментира компанията в публикация в блога си. „След като получим обратна връзка относно Recall от нашата Windows Insider общност, както обикновено правим, планираме да направим Recall достъпен за предварителен преглед на всички компютри с Copilot+”.

Изследователите по сигурността разкритикуваха Recall почти веднага след въвеждането му, като казаха, че зложелатели могат да получат достъп и да се сдобият със записите, събирани от инструмента, които се съхраняват локално на компютъра. Microsoft отговори, като каза, че Recall ще бъде „изключена“ в самото начало. Това означава, че собствениците на компютри само ще трябва да изберат сами дали искат да използват функцията. Ще са необходими допълнителни мерки за сигурност, преди Recall да може да бъде активирана, заявиха от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 14.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още