IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NEXТ BASKET изкара 100 от 100 точки в тест на Google

Първият магазин на платформата демонстрира отлични резултати в инструмента PageSpeed Insights на най-голямата търсачка в света.

12:00 | 29.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Изображение: NEXT BASKET
Изображение: NEXT BASKET

Докато бизнесите продължават да се фокусират върху подобряването на своето онлайн присъствие, скоростта на уебсайта се превръща в ключов фактор за успех в интернет.

Бавно зареждащият се онлайн магазин може да доведе до по-голям процент отпаднали потребители и значително намаляване на ангажираността, което в крайна сметка се отразява на приходите и репутацията на марката.

Именно тук новата платформа за електронна търговия NEXT BASKET има за цел да предостави решение със своята изключителна скорост и възможности за оптимизация.

Тестовете, проведени на пилотния уебсайт за електронна търговия на NEXT BASKET, показаха впечатляващи резултати - 100% резултат за производителност, 100% резултат за достъпност, 92% резултат за най-добри практики и 90% резултат за SEO.

Как са постигнати резултатите?

Тези резултати са получени чрез измерване на различни аспекти на производителността на онлайн магазина, включително основни уеб показатели (Core Web Vitals), фактори за оптимизация на скоростта на страницата и други технически параметри.

Core Web Vitals са набор от ориентирани към потребителя показатели, които измерват скоростта на зареждане на уебсайта, интерактивността  и визуалната стабилност. Тези  метрики включват Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) и Cumulative Layout Shift (CLS).

Чрез оптимизиране на тези показатели NEXT BASKET успява да постигне изключителна скорост на зареждане и ниво на потребителско изживяване, което води и до 100% резултат за производителност.

В допълнение към основните уеб показатели NEXT BASKET оптимизира и други фактори, касаещи скоростта на страницата. В това число влизат компресия на изображения, минификация на кода и най-добрите практики за кеширане на ресурси са сайта. Тези оптимизации гарантират, че е-магазинът се зарежда бързо и ефективно дори при по-бавни интернет връзки или по-малко мощни устройства.

Какво означават тези резултати на практика?

Ползите от един бърз и добре оптимизиран електронен магазин са добре известни и лесно измерими. По-бързият сайт води до по-голяма ангажираност на потребителите, намаляване на броя на отпадналите посетители, до по-добри конверсии и до увеличаване на приходите.

В допълнение, оптимизациите за скорост подобряват и органичното класиране,, тъй като търсачки като Google дават приоритет на уеб сайтове с по-бърза скорост на зареждане.

Изключителната производителност и възможностите за оптимизация на NEXT BASKET предоставят на бизнеса бърз и ефективен начин за стартиране и постигане на успех онлайн. Със своя модерен и удобен за потребителя интерфейс и стабилна бекенд архитектура NEXT BASKET е в позиция да се превърне в определящ фактор в индустрията за електронна търговия в Европа.

Очакваме пускането на платформата за България до месеци, а дотогава следим на живо развитието на обещаващия e-commerce стартъп.

Последна актуализация: 15:14 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още
Финанси виж още