IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведската Beetroot придобива българската софтуерна компания South Gate Tech

България вече е вторият обслужващ център в цялостен мащаб в екосистемата на Beetroot в ЕС

11:17 | 14.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: South Gate Tech</em></p>

Снимка: South Gate Tech

Шведският доставчик на софтуерни услуги Beetroot AB, който е технологично подразделение на Beetroot Ecosystem, обяви, че придобива българската компания за разработка на софтуер South Gate Tech, след като двете са започнали преговори още през есента. Условията на сделката не са обявени.

Предвид избухналата война в Украйна Beetroot се опитва да защити екипите и инфраструктурата си в региона и да запази ангажиментите си към своите международни партньори и клиенти.

От своя страна, South Gate Tech също е инвестирала в Украйна и се включи в наскоро обявения Фонд за подпомагане на Украйна. Сега компанията става част от екосистемата на Beetroot и ще допринесе за по-голямото присъствие на международни кадри. South Gate Tech предлага център за разработка в цялостен мащаб в България. Освен това увеличава потенциала на Beetroot за инженерни решения и ще има задачата да помогне на купувача да изпълни мисията си по създаването на устойчиво глобално въздействие.

България вече е вторият обслужващ център в цялостен мащаб в екосистемата на Beetroot в Европейския съюз.

South Gate Tech е основана от Камен Бочев през 2018 г. и се занимава с управлението на масиви от данни, дигитална трансформация, софтуерно консултиране, инженеринг и други. Досега компанията е обслужвала клиенти от Съединените щати, Германия и Великобритания. Тя изгражда стратегически партньорства със стартъпи и с вече утвърдени технологични играчи в различни области, като финанси, медии, телекомуникации и образование.

„Развълнувани сме да приветстваме South Gate Tech в семейството на Beetroot“, коментира Андреас Флодстрьом, съосновател и главен изпълнителен директор на Beetroot.  — „Работим по това придобиване от есента — моментът му просто съвпадна с войната. Разширяването на позициите ни в Източна Европа в този критичен момент допринася за нашата приемственост като компания. Комбинирането на технологични таланти от много различни страни ще помогне да постигнем стабилност и зрялост в амбицията си да създадем наистина глобално въздействие."

Благодарение не сделката образователното звено Beetroot Academy навлиза в България. То предлага четири интензивни онлайн курса за хора, които желаят за започнат кариера в технологичната индустрия. Курсовете са интензивни, с продължителност от четири месеца и са фокусирани върху изграждането на практически умения.

Това петото придобиване на Beetroot. За периода от 2019 г. до 2021 г. тя сключи сделки за покупката на базираната в Стокхолм Aducera Consulting, както и на украинските ИТ екипи Oxygen Soft, Oldmin и Onlinico.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dotnet4
преди 2 години
въпрос с понижена трудност: колко от хората на снимката са във фирмата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още