IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българска компания стои зад софтуер, скъсяващ периода за проектиране на протези

ProsFit оперира в Европа, Азия и Северна Америка

21:42 | 14.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;prosfit.com</em></p>

Снимка: prosfit.com

Българската компания ProsFit е създала софтуер, чрез който скъсява периода по проектиране на протези с около три седмици спрямо традиционния такъв.

Фирмата оперира в Европа, Азия и Северна Америка, където работи с клиники по протезиране, а скоро ще започне дейност и в Африка. Това разкри главният финансов директор на ProsFit Адриан Христов в технологичното предаване „Update” по Bloomberg TV Bulgaria.

Целта на ProsFit е да помогне на хората, на които се налага да използват протези, да се сдобиват по-бързо с тях.

Софтуерът на компанията скъсява традиционния метод по създаване на протези с около три седмици. Заедно с дигитализирания софтуерен продукт, с помощта на компютър и мишка протезистът създава крайния продукт на базата на 3D визуализации. От своя страна, той може да бъде принтиран във всяка една точка на света, която разполага с тази технология.  

Компанията е основана след неприятен инцидент с един от съоснователите на бизнеса, който довежда до ампутация и на двата му крака. Няколко години след случилото се той създава бизнеса със социална насоченост, „ за да помага и на други хора, които преживяват същото“, споделя Христов.

По думите му ProsFit е финансирана както от български, така и от чуждестранни инвеститори, като 99 на сто от тях са бизнес ангели.

Цялото интервю можете да видите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Още епизоди на "Update" можете да намерите тук.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още