IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите две мобилни игри на Nintendo ще са безплатни

Става дума за франчайзи на Fire Emblem и Animal Crossing

17:30 | 11.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Следващите две игри на Nintendo за смартфони ще бъдат безплатни за сваляне, обяви партньор на компанията в сряда. Така, отдавна обичаните конзолни заглавия имат шанса да заемат важно място и в магазините за приложения, където конкуренцията е огромна, пише Wall Street Journal.

Базираната в Токио DeNA, която разработва собствени игри за смартфони, обедини сили с Nintendo миналата година за съвместен проект. Те пуснаха първото си заглавие по-рано тази година. Играта носи името Miitomo, а до март 2017 г. се очаква да пуснат още четири продукта.

Миналия месец Nintendo обяви, че следващите две игри за устройства с операционни системи iOS и Android ще се появят до есента.

Става дума за ролеви игри, франчайз на Fire Emblem и Animal Crossing – и двете отдавна популярни и познати серии игри на Nintendo, която е известна най-вече със Super Mario и Legend of Zelda.

"Fire Emblem и Animal Crossing са безплатни приложения“, коментира главният изпълнителен директор на DeNA Исао Мориасу. Говорителят на Nintendo е потвърдил пред Wall Street Journal новината.

Миналия месец президентът на Nintendo Тастуми Кимишима отказа да уточни как компанията планира да генерира приходи от двете игри. Анализаторите не бяха единодушни по въпроса дали Fire Emblem, една игра с огромна база от фенове, ще бъде предложена безплатно.

Т. нар. безплатни игри представляват стратегия, често прилагана от компаниите за мобилни игри. Идеята е, че потребителите имат възможност да започнат да играят безплатно, но системата им предлага да купуват различни елементи, които им позволяват да са по-ефективни в играта.

За разлика от традиционните игри, при които потребителят първо купува, а след това играе, новият бизнес модел сваля бариерата за влизане на играчите, но също така увеличава възможностите за генериране на печалба за създателите на играта като разпространява продукта им сред хора, които може никога да не са се интересували от игри.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още