IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Angry Birds 2 достигна 10 млн. сваляния за няколко дни

Играта успя да разочарова голяма част от потребителите

10:33 | 04.08.15 г.
Angry Birds 2 достигна 10 млн. сваляния за няколко дни

Rovio Entertainment обяви, че новата ѝ игра “Angry Birds 2” е достигнала 10 млн. сваляния от интернет само дни след пускането ѝ, което е много по-бързо от очакваното от компанията. Но не всички играчи са доволни от продължението на известната игра, пише Wall Street Journal.

Продължението се озова на върха на класацията за безплатни за сваляне приложения в App Store на Apple в САЩ. Играта е втора в Google Play за безплатни приложения за Android в САЩ, нареждайки се след Messenger на Facebook.

“Нашата цел беше да достигнем около 10 млн. през първия месец”, твърди Ерик Сеуфърт, вицепрезидент на Rovio.

Но играта има един нов проблем. Играчите изчерпват ограничения брой “животи” в нея, а след това трябва да платят за виртуална валута или да прекарат известно време в гледане на реклами, за да продължат.

Първите три коментара на Angry Birds в App Store разкриха разочарованието от това. “Разочароващо”, пише потребител. Друг напомня на желаещите да изтеглят играта за времената, в които можеха да похарчат 99 цента за нея и да играят трудните нива отново и отново “без притеснения”. Коментарите в Google Play са в същия дух.

Повечето фенове на Angry Birds са израснали с игри, струващи по 99 цента, и с неограничени шансове за борба със зелените прасенца. Но Rovio изостави този подход преди повече от година, обяснява Сеуфърт. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още