IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft с нова придобивка

Американската софтуерна компания купува технологията за тъч скрийни на израелската технологична фирма N-trig

13:48 | 02.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft с нова придобивка

Американската софтуерна компания Microsoft ще закупи „технологията и таланта“ на израелската технологична фирма за тъч скрийни N-trig, предава CNBC. Сумата на сделката не се съобщава, но преди дни Wall Street Journal предаде, че най-вероятно става дума за 30 млн. долара.

Microsoft ще се сдобие със стилната писалка и технологията на N-trig за тъч скрийни. Технологията на израелската компания вече се използва от Microsoft в таблета Surface Pro 3, като може да бъде приложена и в други устройства.

Microsoft вече притежава дял от 6,08% в N-trig, която миналата година внесе проспекта си за първично публично предлагане на фондовата борса в Тел Авив.

Служителите на N-trig ще останат в завода в град Кфар Саба, но според лице, запознато в детайли със случващото се, някои от тях могат да отидат в централата на Microsoft в Редмън, Вашингтон.

Сделката е продължение на поредицата от сделки, сключени oт Microsoft напоследък, и третото придобиване на израелска компания в рамките на шест месеца. През януари беше закупена компанията за анализ на текстове Equivio, а през януари - компанията за киберсигурност Aorato.

Microsoft се подготвя за пускането на пазара на дългоочакваната операционна система Windows 10. Редица от придобивките, направени през последните години, са свързани именно с това.

Придобиването на календарното приложение Sunrise по-рано през годината, например, подчертава опита на Microsoft да представи Windows 10 като операционна система, подходяща за мобилни устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още