IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори притискат Nintendo да навлезе изцяло на пазара на мобилни игри

Компанията трябва да прегърне тематичната промяна в потребителското търсене, заяви хедж фонд мениджър

09:52 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инвеститори притискат Nintendo да навлезе изцяло на пазара на мобилни игри

Един от най-известните мениджъри на хедж фондове в Азия изпрати писмо до Nintendo Co Ltd с призив японският производител на конзоли да се развива и продава игри за мобилни платформи, експлоатирани от Apple Inc и Google Inc.

Сет Шифър от базирания в Хонконг Oasis Management Co Ltd изпрати подобен призив и през юни миналата година. И в двата случая натискът от страна на притежателя на акции в компанията е за преминаване от правенето на игри само за своите конзоли към цялостно излизане на пазара.

Според част от инвеститорите в Nintendo производителят може да се възползва от силното разпространение на смартфони и таблети по света, насочвайки се към игрите, подходящи за всяко едно мобилно устройство.

"Nintendo трябва да прегърне тази тематична промяна в потребителското търсене, поведение и очаквания, за да остане в играта", посочи Фишър в писмото, цитирано от Ройтерс.

"Очевидно е, че принципът на стандартна еластичност на търсенето не се прилага вече на пазара на забавления за потребителите, когато достъпът изисква закупуване на материален продукт", отбеляза още мениджърът в писмото до главния изпълнителен директор на Nintendo Сатору Ивата.

Nintendo продължава да залага единствено на своята конзола Wii U, която обаче ѝ донесе оперативни загуби в продължение на три поредни години. За разлика от конкурентите Microsoft Corp и Sony Corp, чиито устройства XBox One и PlayStation 4 отчитат силни продажби, създателят на Super Mario за момента устоява на натиска да развива игри и за други платформи.

Повече за Nintendo и други корпоративни новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още