IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Qualcomm продава бизнеса си със софтуер за транспорта и логистиката

Omnitracs е достатъчно добре позиционирана, за да продължи да се развива като самостоятелно предприятие, коментират от компанията

18:36 | 23.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Qualcomm продава бизнеса си със софтуер за транспорта и логистиката

Базираният в Сан Диего производител на чипове Qualcomm Inc. съобщи в петък, че е постигнал споразумение с компанията за частен капитал Vista Equity Partners да й продаде бизнеса си със софтуер за транспорта и логистиката в Северна и Южна Америка - Omnitracs Inc., за 800 млн. долара.

„Вярваме, че Omnitracs е достатъчно добре позиционирана, за да продължи да се развива като самостоятелно предприятие“, коментира вицепрезидентът на Qualcomm Дерек Абърли, цитиран от MarketWatch.

Сделката включва всички операции на компанията в САЩ, Канада и Латинска Америка, включително Sylectus и FleetRisk Advisors, които Omnitracs придоби през 2011 г.

Omnitracs предлага софтуер и компютърни приложения за транспортния и логистичния сектор, както и пълно обслужване на транспортните услуги по отношение на безопасността, проследяване с GPS и поддръжка на целия транспортен софтуер.

Очаква се сделката да бъде приключена до края на декември.

Qualcomm се облагодетелства заради растящата популярност на смартфоните, тъй като прави доставки за големи компании като Apple и Samsung. Производителят също така събира сериозни приходи от лицензионни плащания, свързани с тяхната технология.

През юли компанията обяви 31% скок на печалбата за фискалното трето тримесечие. През последните 3 месеца акциите на компанията са поскъпнали с над 5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още